Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Peste 360 de adolescenţi de pe Valea Teleajenului se vor bucura de „CreatiLab”, proiect câştigat de Asociaţia Curba de Cultură

20 august 2024
Share:
452381297-889222283239809-9065289437930371912-n-jpg-1724160424.jpg

Fundaţia Comunitară Prahova şi OMV Petrom prin "Fondul Prahova pentru Educaţie" finanţează şi în acest an mai multe proiecte educaţionale din judeţ. Asociaţia Curba de Cultură este unul dintre câştigătorii fondului care a participa în competiţia de proiecte cu „CreatiLab”, un demers prin care se urmăreşte reducerea „divizării digitale” și oferirea copiilor din mediul rural acces la educație tehnologică de calitate. 

Citeste aici despre toate proiectele câştigătoare:https://prahovaeconomica.eu/care-sunt-proiectele-castigatoare-ale-fondului-prahova-pentru-educatie-2024

Concret, peste 360 de copii din Măneciu și comunele învecinate vor participa la ateliere #STEAM într-un laborator modern, care va fi amenajat la Centrul de Tineret Măneciu.  Laboratorul STEAM va fi atât un spațiu atractiv și dotat cu echipamente moderne, cât și o oportunitate pentru copiii din mediul rural de a avea acces la aceleași resurse educaționale de care beneficiază colegii lor din mediul urban. Astfel, tinerii vor putea să învețe, să construiască și să experimenteze, dezvoltându-și abilitățile necesare pentru a reuși într-o lume din ce în ce mai tehnologizată.

Un spațiu de 50 metri pătrați va fi renovat, amenajat și echipat pentru ateliere STEAM la care vor participa peste 360 de copii și tineri cu vârste cuprinse între 8 și 19 ani. Pe parcursul unui an, Asociaţia Curba de Cultură va organiza peste 60 de ateliere cu ajutorul a 5 tineri voluntari din comunitate. 

Diferențele dintre mediul urban și rural în ceea ce privește accesul la educație tehnologică sunt semnificative. În timp ce copiii din orașe beneficiază de internet de mare viteză, laboratoare echipate și oportunități variate de învățare, cei din mediul rural se confruntă adesea cu limitări serioase. Accesul redus la tehnologie, lipsa echipamentelor necesare și subfinanțarea școlilor contribuie la o dezvoltare inegală a competențelor digitale și tehnice. Aceste discrepanțe afectează atât educația copiilor și tinerilor, cât și încrederea lor în sine și viitorul profesional al acestora.