Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Peste 17.000 de turişti români şi străini au preferat Valea Prahovei pentru petrecerea sărbătorilor

5 ianuarie 2017
Share:
Peste 17.000 de turişti români şi străini au preferat Valea Prahovei pentru petrecerea sărbătorilor

Peste 10.000 de turişti au petrecut sărbătorile de iarnă în staţiunile de pe Valea Prahovei, destinaţia de top în această iarnă la nivel naţional.  De Revelion  gradul de ocupare al mijloacelor de cazare a fost de 100% Sinaia, Azuga şi Buşteni, Breaza 90% iar Campina şi Poiana Campina peste 80%.

Pârtiile de schi au fost deschise pe toată perioada, iar instalaţiile de iluminat nocturn au prelungit ziua de schi până după ora 18. Sezonul abia începe pentru că turiştii din Republica Moldova, Ucraina şi Rusia care sărbătoresc Crăciunul pe stil vechi au început să îşi facă prezenţa simţită în staţiunile de pe Valea Prahovei, atraşi de pârtiile de schi şi zăpada în abundenţă, majoritatea alegând să vină în România din acest motiv.

Peste 7.000 de turişti vor petrece sărbătorile pe rit vechi pe Valea Prahovei. Crăciunul pe rit vechi, conform calendarului Iulian va avea loc pe 7 ianuarie, iar Revelionul conform aceluiaşi calendar este sărbătorit anul acesta în noaptea dintre 13 şi 14 ianuarie, cu o întârziere de 13 zile faţă de calendarul Gregorian.