Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Patronatul Tinerilor Întreprinzători din Sud- Muntenia se va prezenta la Ploiesti, in evenimentul de lansare

21 septembrie 2021
Share:
IMG-20210921-WA0031.jpg

Joi, 23 septembrie, va avea loc evenimentul de lansare oficială a Patronatului Tinerilor Întreprinzători din Regiunea Sud Muntenia (PTIRSM). Lansarea PTIRSM, cel mai important eveniment de business networking al lunii septembrie, se va desfășura în Ploiești, la Palatul Administrativ, în Sala Europa, începând cu ora 18:00.

PTIRSM este constituit în conformitate cu Legea Nr. 62/2011, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, ca organizaţie patronală a tinerilor întreprinzători, independentă, fără caracter politic, înfiinţată ca persoană juridică de drept privat, fără scop patrimonial.

Tinerii antreprenori din România duc zilnic o luptă în cadrul firmelor pe care le dețin, confruntându-se cu probleme dintre cele mai diverse, pornind de la lipsa de capital, lipsa forței de muncă, dar și lipsa de experiență. Pe lângă toate acestea, anul 2020 a venit cu o criză sanitară și una economică provocate de pandemia Covid-19. 

Astfel, tineri întreprinzători din cele 7 județe ale regiunii Sud Muntenia (Prahova, Dâmbovița, Argeș, Giurgiu, Teleorman, Călărași și lalomița) s-au adunat împreună și au fondat PTIRSM, structură regională a Patronatului Tinerilor Întreprinzatori din România (PTIR), care are ca scop susținerea, aparărarea, promovarea și reprezentarea intereselor profesionale, economice și sociale ale tinerilor întreprinzători de la nivelul regiunii Sud Muntenia.

Evenimentul va fi moderat de Claudius DOCIU, președintele Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, Filiala Prahova, și va avea ca invitați speciali personalități reprezentative ale mediului de afaceri: 

 • Florin JIANU - Președinte al Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR)

 • Ovidiu NICOLESCU - Președinte de onoare al CNIPMMR

 • Liviu ROGOJINARU – Director de cabinet, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT)

 • Octavian OPREA – Președinte al Autorității pentru Digitalizarea României (ADR)

 • Iulian DUMITRESCU – Președinte al Consiliul Județean Prahova

 • George BREZOI – Director al Agenției pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Atragere de Investiții si Promovarea Exportului Sud-Muntenia (AIMMAIPE)

 • Liviu Gabriel MUȘAT - Director General al Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia (ADR Sud-Muntenia)

 • Alexandru VANE - Subprefect al Județului Prahova

 • Aurelian GOGULESCU - Președinte al Camerei de Comerț și Industrie Prahova (CCI Prahova) 

 • Andrei CĂLIN -  Președinte PTIRSM

 • Daniel URÎTU – Președinte executiv PTIR

 • Cristian IGNEA, Florin DUMA, Maria STOIAN, Marian COSTEA, Olimpia DORU, Mariana MĂNUCU - Președinți ai structurilor teritoriale din regiunea Sud Muntenia ale CNIPMMR

De asemenea, lansarea PTIRSM este susținută de BCR, HTSS și GROUPAMA.

Evenimentul va debuta cu prezentarea PTIRSM, a mediului de afaceri și antreprenorial, a detaliilor despre sursele de finanțare existente, despre investitori și potențiali parteneri. A doua parte a evenimentului se va desfășura sub forma unui networking cocktail, unde participanții pot interacționa, pot face schimb de know-how, experiențe și contacte și pot chiar crea relații de business reciproc avantajoase, la eveniment fiind prezenți antreprenori din diverse domenii de activitate.

Asociația a luat naștere la inițiativa a 15 membri fondatori ce vin cu experiență relevantă din calitatea lor de specialiști, profesori, experți și doctori în domenii precum juridic, financiar, contabilitate, comunicare, vânzări și producție.

Asociația vine în sprijinul tinerilor întreprinzători cu acțiuni clare și informații complete din spectrul antreprenorial – legislativ.