Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Mesajul emoţionant al unui asistent social carantinat într-un centru din Prahova. A organizat majoratul unui tânăr instituţionalizat!

17 aprilie 2020
Share:
Mesajul emoţionant al unui asistent social carantinat într-un centru din Prahova. A organizat majoratul unui tânăr instituţionalizat!

În centrele de asistenţă din Prahova, acolo unde angajaţii care au grijă de beneficiarii serviciilor sunt obligaţi prin ordonanţa militară nr.8 să rămână 14 zile la serviciu, pregătirile pentru sărbătorile pascale sunt în toi. De fapt, dată fiind situaţia, pentru că nimeni nu poate părăsi locaţia, pregătirile au alt farmec decât ceea ce facem fiecare în familia noastră. Oamenii s-au adunat să vopsească ouăle, să ridice lampioane către cer şi să danseze împreună. Ba chiar să organizeze majoratul unui tânăr instituţionalizat. Mişcat de situaţia oamenilor, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, instituţie în a cărei subordine este DGASPC, i-a încurajat pe oameni şi i-a numit "eroi". 

Pe pagina de socializare, Bogdan Toader, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, a postat un mesaj de mulţumire către cei 1.300 de angajaţi ai DGASPC care lucrează în centre de asistenţă socială şi protecţia copilului, mesaj însoţit de fotografii din centre, dar şi câteva rânduri scrise de unul dintre angajaţi, care a organizat majoratul unuia dintre copiii insituţionalizaţi.

"Copilul nostru, bun şi cuminte, deştept şi frumos, face 18 ani, fără să ţină seama că e pandemie. Ziua lui a venit şi nu ţine cont nici de ordonanţe militare şi nici de decrete prezidenţiale. Aşa că trebuie să facem ceva: MAJORAT! Canapele şi mese din paleţi, foc de tabără într-o cadă veche, iluminat din instalaţii de pom, lumânărele în borcănele de gogoşari, cadâne din dotarea proprie..dar totul a fost super! La mulţi ani!", a scris angajata.

 

"Mi-ar plăcea să împărtășesc un gând de recunoștință și cu dumneavoastră... despre #eroi, altfel de eroi 

Am primit un mesaj, de la o persoană din unul dintre centrele de asistență socială din județul nostru, care m-a impresionat. De aceea, simt nevoia să le mulțumesc din nou, și pe această cale, și aș vrea să vă împărtășesc și vouă o parte mai puțin cunoscută, dar unde se duce o muncă asiduă.

Doresc să mă adresez, în pragul Sărbătorilor Pascale, sutelor de angajați ai centrelor de copii și de îngrijire a persoanelor cu dizabilități din județul Prahova.

Dumneavoastră, asistenților sociali și tuturor angajaților care nu vă veți petrece anul acesta sărbătorile lângă familii, ci în mijlocul oamenilor pe care îi îngrijiți zi de zi! Vă mulțumesc pentru sacrificiile pe care le faceți în această perioadă grea! Vă mulțumesc și vă suntem cu toții recunoscători că le veți fi alături copiilor fără părinți și bătrânilor fără familii, care au nevoie de dumneavoastră! Aveți toată recunoștința mea pentru sacrificiul pe care îl faceți!

Prea puțini dintre prahoveni știu că, timp de 14 zile și nopți sunteți, fără întrerupere, la datorie, în plină pandemie! Pentru propria dumneavoastră protecție, dar și pentru protecția celor pe care îi aveți în grijă!

Haideți să le fim alături tuturor angajaților din sistemul de asistență socială aflați, de asemenea, în linia întâi! Să îi încurajăm și să le transmitem sănătate, putere și gândurile noastre cele mai bune! Dumnezeu să ne ocrotească pe toți!"

Potrivit ordonanţei, după ce vor sta cele 14 zile la serviciu, angajaţii din centre vor rămâne în izolare la domiciliu încă 14 zile, iar locul le va fi luat de alţi colegi.