Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Memorandum pentru fabricarea la Electromecanica Ploieşti de rachete interceptoare SkyCeptor

3 mai 2022
Share:

Mâine dimineaţă va avea loc ceremonia de semnare a memorandumului de înțelegere între Compania Naţională Romarm S.A., Electromecanica S.A. și Raytheon Missiles & Defense, evenimentul desfăşurându-se la sediul Electromecanica Ploiești, din Șoseaua Ploiești Târgoviște Km. 8, Ploiești.

Memorandumul este primul pas pentru viitoarea colaborare între Electromecanica Ploiești și Raytheon pentru fabricarea în România de rachete interceptoare SkyCeptor. La eveniment vor fi prezenți Wesley D. Kremer, președintele companiei americane Raytheon, ministrul economiei Florin Spătaru, reprezentanți ai Romarm și Electromecanica S.A.

Săptămâna trecută, ministrul economiei a mers la UM Plopeni unde a participat la testarea loviturii perforante termobarice pentru AG-9, în vederea omologării prototipului industrial. La momentul actual, munițiile termobarice sunt produse de un număr restrâns de producători mondiali, iar cele din configurația propusă a se vor realiza în cadrul proiectului perforant-termobarică, neaflându-se la această dată, în fabricaţie de serie sau pe lista de export a celor mai mari producători de armament din lume.

Uzina Mecanică Plopeni are atribuit de la Ministerul Economiei, de la bugetul de stat, pentru anul 2022, peste 6,5 milioane de lei, bani ce urmează să fie investiți pentru asimilarea și fabricarea unei game diversificate de muniție de artilerie, în scopul satisfacerii necesităților forțelor Sistemului Național de Apărare și ale beneficiarilor externi.

foto: vizita la UM Plopeni