Lista primelor 8 proiecte care vor fi finanţate prin "Fondul Prahova pentru Educaţie"

„Fondul Prahova pentru Educație” finanțează primele 8 proiecte din județul Prahova. De la ateliere de educație rutieră, la renovarea și dotarea terenurilor de sport, sălilor multimedia și a spațiilor outdoor de învățare, dar și ateliere STEM, cele 8 proiecte ce vor fi finanțate susțin educația formală și non formală a mii de elevi prahoveni.
Cele 8 proiecte prahovene selectate sunt inițiate de:
1. Asociația pentru educație, formare și cultură ,,Perfekt Info” – 73.615 lei pentru proiectul Educație rutieră - Educație pentru viață - 1000 de preșcolari din grădinițele prahovene vor afla în cadrul atelierelor de educație rutieră elemente de formare a unor deprinderi de educație rutieră.
2. Asociația Performanță prin Educație - infO(1)Edu – 122.928 lei pentru promovarea aplicabilității științelor exacte în școlile prahovene, atât prin participarea la concursuri naționale de robotică și informatică, cât și prin educația non-formală, organizare podcast-uri, conferințe, workshop-uri și competiții din aria STEM.
3. Asociația Curba de Cultură - 85.000 lei pentru renovarea Centrului de Tineret Măneciu, un spațiu de învățare non-formală și informală pentru peste 100 de copiii și tinerii.
4. Palatul Copiilor Ploiești - ART interACTIONS – 124.000 lei pentru renovarea unei săli de spectacole dotată cu echipamente specifice, care să constituie pentru tineri un loc de întâlnire, auto-cunoaștere, explorare și dezvoltare personală, dar și organizarea de spectacole.
5. Școala Centrală Câmpina – 124.460 lei pentru reabilitarea unui teren exterior multisport unde peste 600 de elevi și profesori să își desfășoare activitatea școlară și recreativă.
6. Școala Gimnazială Măgureni - Stop violenței în școala mea! – 124.995 lei destinați combaterii fenomenului de bullying.
7. Școala Gimnazială „Învățător Radu Ion” Vadu Părului - Învățăm SMART - 100.000 lei pentru renovarea și dotarea unei săli SMART dedicată celor peste 170 de elevi ai școlii.
8. Școala Gimnazială ''George Coșbuc'' Ploiești - Școala din grădină – 125.000 lei pentru amenajarea unui spațiu exterior destinat activităților extrașcolare.
Detalii despre cele 8 proiecte se găsesc aici.
În urma apelului de proiecte lansat în luna mai, 55 de echipe au aplicat la granturile nerambursabile ale Fondului „Prahova pentru Educație’’. În urma verificării eligibilității proiectelor, echipa Fundației Comunitare Prahova a declarat eligibile 51 de proiecte primite. Juriul independent al Fondului a selectat în perioada 30 iunie – 24 iulie cele 8 proiecte menționate din totalul de 51 de aplicații eligibile.
“În ciuda numărului mare de aplicații care au necesitat evaluarea, membrii juriului au dovedit profesionalism, seriozitate, transparență, gândire critică şi capacitate de analiză, argumentând în mod logic şi pertinent punctajele pe care le-au acordat proiectelor.
Desfășurarea acestei ediții a Fondului „Prahova pentru Educație” s-a realizat la standarde ridicate, a fost un real succes, s-a bucurat de mult interes din partea potențialilor beneficiari, a fost foarte bine mediatizată și, mai ales, a venit în întâmpinarea unor nevoi de perfecționare reale şi diversificate ale învățământului prahovean. Îmi exprim speranţa ca acest lăudabil demers să continue şi în anii următori, să devină o tradiţie în contextul comunităţii educaţionale prahovene ’’, a declarat Prof. Burlacu Daniela – președintele Fundației Comunitare Prahova.
Despre OMV Petrom
OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producție anuală de țiței și gaze la nivel de grup de aproximativ 47 milioane bep în 2021. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual și operează o centrală electrică de înaltă eficiență de 860 MW. Pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România și țările învecinate prin intermediul a peste 780 benzinării, sub două branduri, OMV și Petrom.
Acțiunile OMV Petrom sunt tranzacționate la Bursa de Valori București și la Bursa de Valori din Londra. OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deține 51% din acțiunile OMV Petrom. Statul român, prin Ministerul Energiei, deține 20,6% din acțiunile OMV Petrom, iar 28,4% sunt deținute de persoane fizice și juridice.
OMV Petrom este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, cu circa 35 miliarde de euro reprezentând taxe, impozite și dividende plătite în perioada 2005 - 2021. În aceeași perioadă, compania a investit aproximativ 17 miliarde euro.
Din 2007, OMV Petrom a integrat în strategia sa de business principiile responsabilității corporatiste. În perioada 2007 - 2021, compania a alocat peste 80 milioane euro pentru dezvoltarea comunităților din România, concentrându-se pe protecția mediului, educație, sănătate și dezvoltare locală.
Pe 29 iulie 2020, OMV Petrom și-a anunțat sprijinul pentru recomandările emise de Task Force on Climate-related Financial Disclosures (TCFD, Grupul operativ pentru publicarea informațiilor financiare referitoare la schimbările climatice) privind riscurile și oportunitățile asociate schimbărilor climatice.
Despre Fundația Comunitară Prahova
Fundația Comunitară Prahova a fost fondată în 2013. Prin programele și evenimentele pe care le desfășurăm, unim resursele locale (timp, expertiză, fonduri) cu cele mai importante nevoi locale, pentru a susține proiecte inovative, care transformă județul nostru într-un loc în care ne dorim să trăim.
În cei 9 ani de activitate am susținut 185 de proiecte județene și 18 burse, am implementat 16 proiecte comunitare și am ajutat 17 cazuri medicale cu suma totala de 2.195.610 lei împreună cu 85 de companii și fundații naționale și 1000 de donatori individuali.
Pentru mai multe detalii, accesați. www.fundatiacomunitaraprahova.ro
comunicat de presă
foto ilustrativa