Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Foto+video: Uite cât de bine arată Piaţa Artizante de la Păuleşti, locul ideal pentru gurmanzii rafinaţi!

17 noiembrie 2023
Share:
dsc05959-jpg-1700222567.JPG

O piaţă ca cele pe care le vedeţi în vestul Europei, în călătorii, s-a deschis la Păuleşti, foarte aproape de Restaurantul Schnitzel Haus. Omul de afaceri ploieştean Adrian Severin a fost impresionat de o piaţă din Danemarca şi şi-a dorit să aducă conceptul şi acasă. Aşa a luat naştere piaţa Artizante, o investiție inițială de peste 1.2 milioane de euro, pe care antreprenorul şi-a propus să o transforme într-un loc în care oamenii pot interacţiona diferit atunci când îşi fac cumpărăturile, rămânând să socializeze la o cafea, îngheţată sau la un pahar cu vin, după ce şi-au ales bunătăţile pentru acasă. 

https://youtu.be/6D7H4co4Xu0

Finalizarea proiectului a necesitat suplimentări consistente ale bugetului, dar se estimează că punctul de rentabilitate va fi atins după 1 an de zile, iar investiția va fi recuperată după o perioadă estimativă de 5-7 ani. 

Consumatorul pentru care a fost făcută piaţa este pe de o parte gurmandul care are de unde alege tot felul de bunătăţi locale sau internaţionale şi familistul care îşi doreşte să furnizeze celor dragi lui produse de cea mai bună calitate. Artizante își propune să devină locul unde cetățenii care locuiesc în nordul Ploieștiului și în Păulești vor veni să se delecteze cu preparate extrem de gustoase și locul unde vor veni să își facă cumpărăturile, datorită unui nivel foarte ridicat de calitate al produselor. Selecția de Artizani (cei care vând produse în piață) a fost făcută după un set strict de criterii, evaluate de o comisie.

"Dimensiunea totală a construcției este de 2.000 mp, la parter și o zonă de terasă și teren de joacă de 300 mp, precum și peste 70 locuri de parcare. În Piața Artizante veți găsi cel puțin 3 genuri diferite de bucătărie: americană, arăbească, românească, dar veți putea mânca și înghețată sau servi o cafea de specialitate. Vom avea o diversitate bogată de fructe, legume, dulcețuri, flori, lactate, înghețată și prăjituri artizanale. În cadrul pieței va funcționa și o brutărie renumită și o farmacie", explică Andrei Severin.

Conceptul pieței, de la design, la servicii, este gândit în jurul ideii de comunitate și calitate a vieții. Sigla este inspirată de motivul tradițional al soarelui, dar poate fi interpretată și ca o masă în jurul căreia stau oameni. Sigla și brandingul au fost realizate de românul Sergiu Ghorghe, angajat în Danemarca, la una dintre cele mai apreciate agenții la nivel mondial de branding. Conceptul avangardist le dă și un nume celor care își doresc să fie alături de noua comunitate, o abreviere de la Piața Artizante: luand P-ul de la Piața și Artizan de la Artizante, cei care se vor alătura acestei mișcări vor fi Partizani, care vor fi implicați în susținerea pieței și a noului concept, astfel încât să ajungă să aducă un impact pozitiv în viața cât mai multor persoane (partizani). 

Programul de funcționare al Pieței Artizante:

  • Zona de breakfast & coffee, deschisă de la ora 7 dimineața;
  • Zona de piață clasică: LV 8.30 – 20.00, S-D: 8.30- 17.00;
  • Zona de restaurante: LJ 11.00-20.00. V-D: 11.00, până la ora 23.00.

Se vor organiza periodic evenimente private, pe bază de invitație, la care vor participa 50 de persoane/ săptămână, care vor avea loc în afara orelor de program, pe diverse teme legate de rafinamentul culinar, precum workshop de gătit un hamburger gourmet, preparare de brânzeturi sau degustare de vinuri.

Mai multe detalii pe www.piataartizante.ro

Articol publicitar