Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

DJ 102D Mizil-Baba Ana, pericol pentru trafic. CJ Prahova transmite că "se are în vedere repararea în funcţie de alocaţiile bugetare!"

22 august 2023
Share:
362644950-6520067468059622-1079577923297795808-n-jpg-1692694546.jpg

Drumul judeţean care leagă Mizilul de Baba Ana a devenit periculos pentru trafic. Şoferii care tranzitează zilnic DJ102D spun că greu poate fi văzută o porţiune de drum fără gropi sau denivelări şi că totul s-a agravat când pe acest drum deja distrus au început firmele care fac autostrada Ploieşti-Buzău să transporte pietriş. 

Oamenii spun că îşi duc maşinile lunar la service pentru că la aşa drum e imposibil să nu se strice ceva. "O să ajungem să o luăm pe câmp cu maşinile, că sigur ar fi mai lin. Din pietrişul ăla pe care îl cară pentru autostradă cred că ar putea să pună puţin şi în cratere, dacă tot nu se repară nimic. Acum, cu căldurile astea, denivelările sunt şi mai mari pentru că se topeşte asfaltul. Efectiv te chinui să tragi de volan ca să nu te duci în câmp, aşa de tare trag albierile de pe margine", ne-a povestit un cititor care ne-a trimis şi poza ilustrativă. 

Noi am transmis mai multe întrebări Consiliului Judeţean Prahova, în administrarea căruia este drumul şi am aflat că ultima dată, pe DJ 102D s-au făcut lucrări în anul 2016. La acel moment s-au pus covoare bituminoase în trei locuri şi gata reparaţia. Cât despre intenţia de a remedia ceva acum, CJ Prahova a răspuns: "La nivelul Consiliului Judeţean Prahova au fost încheiate acorduri cadru şi contracte subsecvente cu societăţi de specialitate care au ca obiect lucrări de reparaţii şi întreţinere a drumurilor judeţene, podurilor şi anexelor acestora. În funcţie de alocaţiile bugetare cuprinse în programul de reparaţii la drumuri şi poduri judeţene pentru anul 2023 al CJ, în procesul de derulare a actelor amintite se va avea în vedere şi tronsonul de drum judeţean în speţă". 

Aşadar nu există planuri clare de reabilitare, ci doar "se are în vedere" dacă vor fi bani pentru el. Să sperăm că nu se va repara drumul abia după ce din cauza gropilor se va întâmpla acolo o tragedie.