Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Distracţie pe alese în Prahova şi împrejurimi, în acest weekend. Vor fi spectacole, petreceri, competiţii, târguri şi multă voie bună!

21 septembrie 2023
Share:
Suspendarea autorizaţiei de funcţionare pentru organizatorii evenimentelor unde se încalcă regulile de siguranţă sanitară

Sfârşitul de săptămână 22-24 septembrie aduce multe evenimente culturale şi de divertisment, atât în Prahova cât şi în Bucureşti. Vor fi spectacole, concurs de echitaţie, piese de teatru, petreceri în aer liber, târguri meşteşugăreşti etc. 

Vineri, la Eden Dream Garden din Ploieşti continuă seria petercerilor în grădină pe ritmuri retro. De la ora 20.00 sunte-i aştepaţi la Friday Night Retro Party. 

Tot vineri, la filarmonica din Ploieşti are loc, de la ora 19.00, spectacolul "Brâncuşi, dragostea mea". Voce Brâncuși: Marius Bodochi, la pian: Egizia Soare, regia și light design: Beatrice Rancea, Producător Executiv: Maria Martha Mocanu. Detalii aici

Atât vineri, cât şi sâmbătă, puteţi merge la Teatrul "Toma Caragiu" pentru a vedea premiera piesei Lapte. 

Totdată continuă seria pieselor După blocuri-teatru în cartiere. Vineri, 22 septembrie de la ora 19.00, în Parcul Nord se va juca piesa De-ale lui Păcală. Aceeaşi piesă va fi şi sâmbătă, de la ora 10.30 în cartier Mimiu, lângă Biserica Sfânta Filofteia. 

Vineri, 22 septembrie, de la ora 18.30, la Câmpina în cadrul Festivalului CâmpinArtelor și Sporturilor, va avea loc concertul cu Alin Oprea şi formaţia Talisman. Spectacolul se va ţine în Parcul Regele Mihai I, iar dacă vremea este nefovrabilă, la Casa Tineretului. 

Tot la Câmpina,  de la ora 17 la 22, la Muzeul Castel "Julia Hasdeu" este organizată o serată culturală cu intrarea liberă. Vor fi recitaluri de pian, momente de poezie, cugetări şi corespondenţă semnate de Julia Hasdeu, concert de chitară clasică. 

Sâmbătă, la Câmpina, puteţi vedea colecţia "Dacia Augusta" a creatoarei de modă Delia Lazăr. Detalii Aici. 

Vineri, 22 septembrie, la Slănic, de la ora 17.00, la Casa de cultură, va avea loc un spectacol extraordinar "Zâmbete şi speranţă" în care vor evolua: Dan Hleciug, Goergiana Lăpădat, Vasile Vădan, liviu Marin şi mulţi alţii. Intrarea este liberă. Concertul se desfăşoară cu ocazia inaugurării centrului secundar din Slănic pentru copii cu dizabilităţi şi recuperare medicală. 

În perioada 22-24 septembrie, la Domeniul Cantacuzino de la Floreşti se desfăşoară Karpatia Horse Show 2023, la a VIII-a sa ediție, un concurs complet Internațional de 4* fiind etapa de calificare pentru Jocurile Olimpice de Vară de la Paris 2024. Pe lângă spectacolul complet al performanței sportive de varf – dresaj, cross- country, sărituri peste obstacole, working equitation și demonstrații cu atelaje cu doi și patru cai, poți participa la concerte live, ateliere creative, demonstrații ecvestre, multiple activități în natura, experiențe culinare, aventura park, zona dedicata design-ului inspirat de lifestyle-ul ecvestru și alte surprize.

La Bucureşti şi în acest weekend sunt multe evenimente, de tot felul. 

Vineri, 22 septembrie, sunteţi invitaţi în Bucureştiul de altădată. "Avem onoarea de a vă invita vineri, 22 septembrie, de la ora 20:00, la Balul Bucureştiului Interbelic, ediţia a 8-a, eveniment de gală organizat de Fundaţia Calea Victoriei care se va desfăşura într-una dintre cele mai frumoase clădiri ale Bucureştiului de altădată, Palatul Bragadiru". 

În perioada 22-24 septembrie 2023, Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti organizează cel de-al treilea târg meșteșugăresc din seria celor 4 prevăzute în proiectul ROM(a)NOR Interferences. "Vor fi prezenți 40 de meșteri romi din toată țara care își vor prezenta produsele și care vor susține și o serie de demonstrații pentru public. În cadrul unor ateliere dedicate, copiii sunt invitați să învețe să lucreze arama pentru vase, să confecționeze bijuterii de argint, să sculpteze în lemn și să se bucure de magia și istoria florilor. Sâmbătă, 23 august, de la ora 14.00, vă invităm la un dialog muzical internațional inedit între lăutari romi din România, Ungaria, Serbia și Bulgaria. La el vor lua partea Taraful București, Jánoska Béla Band și Emil Angelov, alături de un taraf bulgaro-sârbesc". Programul complet AICI. În aceeaşi perioadă, în acelaşi muzeu, se desfăşoară Târgul pâinii, în cadrul Zilelor Satului Românesc. 

De vineri până duminică, în Parcul Unirii în cadrul Târgului artizanal, vizitatorii mici şi mari vor vedea o lecţie de istorie vie. "Dorim sa oferim publicului vizitator o pagină de istorie vie! Mai precis, vizitatorii să vor bucura de o "teleportare" in perioada medievală, vom crea o poartă de călătorie în timp care să pună în valoare traditiile stravechi". Citeşte mai multe AICI. 

La Arena Naţională se desfăşoară Asia Fest-ediţie aniversară 10 ani. "Asia Fest revine cu cea de-a X-a ediție, între 22 și 24 septembrie 2023, în curtea Arenei Naționale din București (intrarea dinspre Strada Maior Coravu). Cel mai important festival din Europa Centrală și de Sud-Est care promovează culturile și gastronomia țărilor asiatice propune vizitatorilor trei zile de spectacole, filme, mâncăruri tradiționale, ateliere și expoziții. Zeci de activități culturale, concursuri și surprize pentru toate vârstele vor avea loc la ediția aniversară. Show-urile susținute de artiști asiatici cunoscuți la nivel mondial și amenajarea celei mai mari zone de mâncare asiatică din România sunt printre reperele importante ale Asia Fest 2023". Programul aici.

În Parcul Titan este Anatolian Food Fest, de vineri până duminică." Experimentați o călătorie captivantă prin ținuturile Anatoliei, în inima Istanbulului, acasă la marea tradiție culinară, muzică și dansuri ce definesc această cultură fascinantă. Descoperiți gusturi minunate, bucurați-vă de spectacole tradiționale, și explorați standuri pline de artizanat, delicatese și produse unice". 

Dacă doriţi să alergaţi, puteţi merge în Pădurea Băneasa la "Sâmbăta rutinelor bune". Tot sâmbătă dimineaţă, de la ora 9.00 la 18.00, va fi cel mai tare eveniment YARD SALE by iCarte, iParte! "De la metroul Piața Victoriei o iei pe jos până ajungi pe Str. Paris nr. 12. Vei găsi o curte superbă, cu standuri amenajate cu de toate. Scriitorii Camelia Cavadia, Radu Paraeschivescu, Emilia Toma și Liviu G. Stan vor fi într-o discuție interesantă despre rolul scriitorului român de astăzi și cum este să fii scriitor în România, dar și despre altele". Sâmbătă de la 10.00, în Parcul Herăstrău se desfăşoară cea de-a treia ediţie a Târgului de Jucării 2nd Life. 

Tot pentru copii, dar şi pentru cei mari, pe 23 şi 24 septembrie, pe bulevardul Dacia din Bucureşti se desfăşoară Charisma Fest, ediţia a II-a-târg cu produse lucrate manual şi ateliere de creaţie pentru copii. 

Sâmbătă de la ora 17.00 la 20.00, pe Calea Victoriei se desfăşoară Bucureştiul dansează!, eveniment din Zilele Bucureştiului. Vor participa peste 200 de dansatori spre încântarea tuturor. 

Un eveniment în egală măsură cultural, istoric şi spiritual se desfăşoară tot la Bucureşti sâmbătă, de la ora 20.30. Noaptea Sinagogilor Deschise înseamnă tradiții și sărbători evreiești , istorie și cultură evreiască , muzică și dans tradiționale, degustare de vinuri și preparate tradiționale, teatru, muzică, film, expoziții , proiecții , Havdala – binecuvântări evreiești pentru o săptămână bună. Mai multe Aici