Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Cercul de Donatori Ploiesti. Susține proiectul care îmbunătățește comunicarea între medici și pacienți!

24 mai 2022
Share:
fb-img-1653378675538-jpg-1653378956.jpg

Cea de-a doua cauza prezentată la ediția de mâine a Cercului de donatori Ploiesti ar putea îmbunătăți comunicarea, empatia și suportul în interacțiunile dintre pacienții, personalul medical și aparținătorii din Prahova. 

Cauza „Comunicare, empatie și suport” este un proiect de comunicare sanitară creat pe modele vestice, dedicat comunicării corecte între pacienții, personalul medical și aparținătorii prahoveni.

Proiectul este inițiat de medicul Raluca Bercea, întors în țară după o experiența de lucru de 7 ani în sistemul medical din Norvegia, în colaborare cu o echipă de experți care vor participa – ca și inițiatoarea sa – ca voluntari la implementarea sa. Toți cei implicați au experiență de lucru in sisteme medicale vestice (Norvegia și Belgia).

Acesta presupune organizarea de ateliere de suport și inițiere în ceea ce privește comunicarea corectă dintre personalul medical, pacienți și aparținători. Atelierele vor fi susținute de către o echipă interdisciplinară, formată din medic, asistent medical și psiholog, cu suportul voluntar al cadrelor medicale din Belgia participante la proiect.

Materialele predate vor avea la bază informațiile utilizate în sistemul medical belgian, ele fiind traduse și adaptate necesităților din România.  

Costul proiectului este de 7.500 lei, iar banii vor fi utilizați pentru traducerea și producerea materialelor de suport pentru ateliere, organizarea atelierelor, transportul și cazarea experților străini. 

 

Fundația comunitară Prahova așteaptă pe toți cei interesați să ajute pe 25 mai 2022, de la ora 18.00 la Restaurant Cristal (sala mică) la cea de-a 14 a ediție a Cercului de Donatori Ploiesti.

Detalii despre eveniment găsiți aici:  https://www.facebook.com/events/700181667796969
Înscrierile se pot face aici  https://bit.ly/inscrierecerc14