Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Ce spectacole a pregătit Filarmonica din Ploieşti pentru săptămâna aceasta!

21 noiembrie 2023
Share:
346653198-566506195688366-6739913417369709715-n-jpg-1684166091.jpg

Săptămână plină cu spectacole deosebite la Filarmonica "Paul Constantinescu" din Ploieşti. Concerte corale de muzică românească, pentru orchestră şi pian dar şi un spectacol cu muzică şi poezie vor încânta pe toţi cei care decid să îşi petreacă serile în sala filarmonicii din Ploieşti. 

Miercuri, 22 noiembrie de la ora 19.00 în sala Ion Baciu va avea loc un concert extraordinar dedicat Zilei Naţionale a României. 

Corul Filarmonicii “Paul Constantinescu” , sub îndrumarea dirijorului Eduard Dinu, va susține un concert coral de muzică românească. În centrul atenției se află cele patru madrigale semnate de maestrul Paul Constantinescu, pe versurile poetului Mihai Eminescu, reprezentând o incursiune muzicală în inima culturii noastre. Cu această ocazie, vom avea și o premieră specială, prezentând lucrări în primă audiție, alături de piese de mare renume create de compozitori români de excepție. Acest eveniment este dedicat Zilei Naționale a României și are ca scop să promoveze muzica corală românească consacrată, dar și să aducă în prim-plan lucrări contemporane ce ilustrează bogăția creativității noastre.

Joi, 23 noiembrie, de la ora 19.00 în sala Ion Baciu se va desfăşura Concertul pentru pian și orchestră de Paul Constantinescu și Simfonia nr. 1 în sol minor de Vasily Kalinnikov. Un program îndrăzneț și de o frumusețe izbitoare, cu lucrări compuse de doi compozitori ce-și reprezintă cu onoare cultura românească, respectiv rusă.

Vineri, 24 noiembrie, de la ora 19.00 "Poezia va salva lumea". Acesta este numele unui spectacol inedit în care Manuela Hărăbor, Toma Enache și Alexandra Svet  vor recita versuri încântătoare îmbinate într-o poveste neobișnuită de iubire și acompaniați de muzica pianistului Saliu Dragoș-Daniel și a violoncelistului Valentin Dimitrie Simion, pe videoproiecțiile Roxanei Zidaru. Un spectacol a cărui regie este semnată de Toma Enache iar grafica de talentata Iulia Cutova. Un moment artistic în care timpul parcă se oprește și poezia prinde glas.

Mai multe detalii aici.