Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Află povestea paramedicului SMURD care a salvat un copil şi un adult din apele fostului baraj de la Poienarii Burchii!

22 iulie 2021
Share:
Untitled.jpg

Un accident nefericit ar fi putut să se termine rău, dacă un paramedic de la ISU Prahova nu ar fi intervenit înaintea sosirii colegilor săi. Aseară, un copil de 10 ani a căzut în fostul baraj de la Poienarii Burchii şi înainte ca echipajele de salvare să ajungă acolo, un paramedic de pe o ambulanţă SMURD şi un sătean au sărit în ajutorul lui. Astăzi, conducerea ISU Prahova şi colegii paramedicului l-au felicitat şi i-au postat povestea pe pagina de socializare a instituţiei. 

Mai jos publicăm şi noi povestea plutonierului major Vasile Cuza care a salvat copil de 10 ani, dar şi pe săteanul care sărise în ajutorul micuţului. 

"Salvatorii trec prin situații extrem de dificile, uneori la limita si intotdeauna croiesc drum spre siguranta celorlalți mai presus de binele si siguranta lor.

Unii ar spune că pompierii își fac doar datoria atunci când ajuta oamenii, dar ceea ce nu stiu este ca o fac din dragoste pentru oamenii aflați intr-o situație de urgență. 

Asta a demonstrat plt. maj.  Vasile Cuza, colegul nostru paramedic pe ambulanţa SMURD, cel care a intervenit primul pentru a salva viaţa unui băieţel de 10 ani care a căzut aseară în apele învolburate ale fostului baraj de la Poienarii Burchii. 

El însuşi tată a doi copii (un băiat de 6 ani şi o fetiţă de 2,8 ani) Vasile nu a stat pe gânduri când, ajuns cu echipajul înaintea celorlalţi colegi la locul intervenţiei, şi-a dat seama că cele câteva minute care s-ar fi scurs în plus puteau duce la moartea băiatului. 

„Îndată ce am primit nota de anunţare pe tabletă, am plecat spre locul intervenţiei. Pe drum am discutat cu apelantul la 112 şi am aflat locaţia exactă. Când am ajuns acolo l-am văzut pe copil agăţat de o creangă şi disperat cerea ajutorul. 
M-am dezbrăcat şi am sărit imediat după el. Am încercat de două ori să ajung la el şi apa mă trăgea înapoi. La un moment dat, băiatul nu s-a mai putut ţine de creangă şi a alunecat în aval. De pe mal, un sătean a sărit şi el în apă şi a reuşit să-l prindă pe copil înainte să se întâmple o nenorocire. Între timp au venit colegii, am ieşit din apă şi am legat două corzi între ele şi de una m-am legat şi eu şi aşa am înotat până la cei doi. Am legat copilul cu coarda rămasă şi colegii ne-au tras pe toţi trei la mal”, a povestit colegul nostru care spune că ar repeta oricând gestul chiar dacă operaţiunea de salvare a fost una dificilă din cauza debitului foarte mare de apă strâns în urma precipitaţiilor abundente. 
Plutonierul major Cuza Vasile este angajat din sursă externă din anul 2006 şi noi suntem mândri că este colegul nostru. 

Felicitări, Vasile, pentru curajul tău! 

Ne bucurăm toţi că atât băieţelul cât şi săteanul care a sărit în ajutorul lui sunt bine!"