Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

“Summer Job în BCR”-proiect pentru elevii care vor să vadă cum se munceşte într-o bancă

15 mai 2017
Share:
“Summer Job în BCR”-proiect pentru elevii care vor să vadă cum se munceşte într-o bancă

Eşti liceean dar te visezi lucrând într-o bancă? Dacă ai 16 ani să ştii că îţi poţi urma visul făcând un stagiu de practică. Banca Comercială Română (BCR) lansează, pentru cel de-al şaptelea an consecutiv, programul “Summer Job în BCR”, singurul proiect de educaţie financiară cu o componentă de internship adresat elevilor de liceu care au peste 16 ani, scrie Mediafax.ro.

Programul Summer Job în BCR se desfăşoară la nivelul întregii ţări, în lunile iulie şi august, timp în care liceenii au posibilitatea să lucreze, plătiţi, în cadrul sucursalelor BCR.

În Summer Job, cei 50 de participanţi selectaţi vor învăţa din practică noţiuni de educaţie financiar-bancară, vor câştiga bani de buzunar şi vor învăţa cum să îi administreze responsabil, se arată într-un comunicat al BCR.

„Experienţa trăită în programul Summer Job a fost una specială: am învăţat multe lucruri noi de la angajaţi cu experienţă, care m-au tratat ca pe un coleg de-al lor. Am vazut pe pielea mea cum e să munceşti şi să îţi asiguri singur banii şi, nu în ultimul rând, m-a ajutat să îmi fac o idee referitoare la viitoarea mea carieră”, spune Andrei Aldea, elev în Bucureşti, participant la ediţia din 2016 a programului.

“Am beneficiat de program timp de doi ani la rând. Aici am avut primul contact cu mediul financiar-bancar şi am fost îndrumată de doi mentori specialişti care şi-au lăsat amprenta asupra dezvoltării mele, atât cea personală, cât şi cea profesională. Atmosferă din bancă, cât şi întregul personal m-au ajutat să-mi dau seamă că, pe viitor, îmi doresc o carieră în domeniul bancar şi, în prezent, sunt studentă la Facultatea de Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valori”, a mărturisit Ioana Radu, Buzău.

Pentru a se înscrie în competiţie, liceenii trebuie să urmeze doi paşi simpli, care îi vor ajuta să acumuleze cunoştinţe de educaţie financiară, dar şi să ajungă la convingerea că sunt persoanele potrivite pentru a lucra în BCR timp de două luni:

- În prima etapă, în perioada 15 mai - 29 mai 2017, liceenii trebuie să acceseze platforma de cursuri online Laboratorul de Cariere - laboratoruldecariere.ro, să-şi facă un cont şi să parcurgă modulul Inteligenţa financiară pe înţelesul tuturor. În cadrul acestui modul, îşi vor evalua inteligenţa financiară, vor învăţa cum să-şi calculeze bugetul personal, cum să-şi seteze obiective financiare şi îşi vor conştientiza comportamentul financiar. După finalizarea modulului, se vor califica în etapa a doua de selecţie, care se va derula în perioada 29 mai-15 iunie 2017. Cei care nu parcurg integral modulul nu vor putea trece în etapa următoare a competiţiei.

citeste in continuare: http://www.mediafax.ro/social/50-de-elevi-de-liceu-vor-fi-selectati-pentru-internship-in-programul-summer-job-in-bcr-16309157