marți , 15 iunie 2021
Acasă / Administratie / ADI Deşeuri ştie că platformele gospodărești din Ploiești “au fost colectate în integralitate”

ADI Deşeuri ştie că platformele gospodărești din Ploiești “au fost colectate în integralitate”

De mai bine de două săptămâni, Ploieştiul se confruntă cu un alt episod al incapacităţii operatorului de salubritate Rosal de a-şi face treaba, cu girul ADI Deşeuri care, se pare, că nu ştie exact cu ce se confruntă ploieştenii.

După încă o grevă a angajaţilor, în urma discuţiilor cu primarul, Rosal a început înainte de Paşte să ridice gunoiul menajer împrăştiat în tot oraşul, dar aşa cum era de aşteptat, cantitatea uriaşă ce urma a fi luată nu a putut fi acoperită integral, aşa încât nu toate gunoaiele au fost ridicate.

Având în vedere că între Primăria Ploieşti şi Rosal contractul pentru ridicarea gunoiului menajer a fost făcut prin Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Parteneriatul pentru Managementul Deșeurilor Prahova” , primarul Volosevici s-a adresat tuturor instituţiilor care au competenţe pe această linie, pentru rezolvarea amiabilă.

Ca şi când reprezentanţii ADI Deşeuri nu locuiesc în Ploieşti (sau măcar lucrează) aceştia au trimis astăzi un răspuns primăriei din care se vede clar că nu cunoaşte situaţia din teren pentru că în mod evident nu toate platformele au fost curăţate. Faţă de acest aspect, primarul Andrei Volosevici a răspuns printr-un comunicat de presă: 

“Primarul municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici, consideră inacceptabilă situația dezastruoasă în care se află orașul sufocat de gunoaie, iar reacția Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Parteneriatul pentru Managementul Deșeurilor Prahova” ruptă total de realitate.

„Este imposibil de acceptat răspunsul ADI transmis către RASP Ploiești, Garda de Mediu – Comisariatul Județean Prahova, APM Prahova şi DSP Prahova,  prin care  reprezentanții acestei instituții au aflat din mass media că, la Ploiești, gunoiul este neridicat de două săptămâni, ceea ce demonstrează că nu există o monitorizare în teren a operatorului de salubritate, fapt ce a condus la transformarea orașului într-o mare ghenă de gunoi”, declară primarul Andrei Volosevici.

Din păcate, monitorizarea şi gestionarea unui contract atât de important cum este cel de colectare a deșeurilor nu se poate face doar din birou. De aceea, la afirmația ca „la momentul trimiterii prezentei, facem precizarea că platformele gospodărești de pe raza municipiului Ploiești au fost colectate în integralitate” ar fi de râs, dar este, de fapt, de plâns. Monitorizarea noastră în teren, dar şi sesizările disperate ale cetăţenilor cu privire la necolectarea munților de gunoi din oraș exprimă contrariul: platformele sunt pline şi gunoiul este depozitat şi pe lângă acestea, iar pubelele de gunoi de la ploieștenii care stau la case zac şi ele neridicate de două săptămâni.

„Faţă de această adresă, făcută în derâdere faţă de ploieşteni, pot doar să declar că, atât eu cât şi cei doi viceprimari şi administratorul public vom continua demersurile stabilite prin Hotărârea de ieri a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă şi asteptăm, în continuare, decizia prefectului şi a CJSU”, a precizat primarul Andrei Volosevici.

Anexăm la prezentul comunicat de presă următoarele documente edificatoare: Adresa ADI 1508/05.05.2021, Adresa Spitalului Municipal Ploiești 4154/05.05.2021, Adresa RASP 10493/05.05.2021, precum și poze de la platformele de gunoi din oraș cu data si locul acestora.

Magic 5 Atelier de Web Design si website

Verifică şi

Circulație rutieră restricționată pe drumul județean Brebu-Pietriceaua

Circulația pe DJ 214 a fost restricționată la ieșirea din Brebu spre Pietriceaua, din cauza …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *