vineri , 7 mai 2021
Acasă / Administratie / Scandalul gunoaielor. Rosal: “Suntem ţinta atacurilor de presă!” Ploieştenii: “Plecaţi, nu vă reţinem!”
Aşa arată la această oră o platformă menajeră din cartierul Păltiniş

Scandalul gunoaielor. Rosal: “Suntem ţinta atacurilor de presă!” Ploieştenii: “Plecaţi, nu vă reţinem!”

De zile în şir, gunoiul din Ploieşti nu este ridicat pentru că angajaţii Rosal sunt în grevă. referitor la aceastăp situaţie, conducerea Rosal a emis un comunicat de presă în care explică de ce există sincope în asigurarea serviciului de salubritate.Explicaţiile nu au fost bine primite de ploieşteni care s-au săturat de scuze, pentru că problema gunoaielor în Ploieşti persistă de ani de zile. 

În ultimele zile, SC Rosal Grup SA este ţinta mai multor atacuri în Mass Media locale şi pe reţelele de socializare. Motivele sunt legate de dificultăţile în ducerea la îndeplinire a obligaţiilor asumate prin contractele de ridicare a deşeurilor menajere şi, în cazul Ploieştiului, şi de curăţenie a căilor publice, din cauza grevei salariaţilor.

Am încercat să ne ferim să emitem declaraţii de presă care ar putea fi interpretate ca imixtiuni în treburile administraţiei publice sau lumii politice. De această dată, ne asumăm riscurile şi facem cunoscute câteva aspecte care au impactat semnificativ fluxul activităţii noastre din punct de vedere financiar.

1. În municipiul Ploieşti, 48.421 de cetăţeni, deşi beneficiază de serviciile noastre, nu plătesc prestaţia. Pierderea noastră lunară este de 639.592 ron. Primarul Ploieştiului cunoaşte această situaţie, dar nu ia măsurile legale obligatorii.

2. Taxa de mediu aferentă serviciilor prestate este suportată în cea mai mare măsură de către societatea noastră, desi legea prevede, în mod expres, ca valoarea acesteia să fie suportată de către consumatorul final. Primarul Ploieştiului cunoaşte această situaţie, dar nu ia măsurile legale obligatorii.

3. Tarifele pentru curăţarea căilor publice la nivelul municipiului Ploieşti nu au fost actualizate conform legii. Exemplul edificator fiind cel al diferenţei dintre valoarea salariului minim la momentul încheierii contractului cu municipalitatea ploieşteană de 1450 ron, faţă de cea actuală de 2300 ron. Diferenţa de 850 ron per angajat fiind pierderea suportată, în fiecare lună, de către societatea noastră. În acest sector avem angajate peste 330 de persoane, pierderea netă lunară numai sub acest aspect fiind de 280 500 ron.  Primarul Ploieştiului cunoaşte această situaţie, dar nu ia măsurile legale obligatorii.

4. De nenumărate ori am atras atenţia cu privire la depozitarea ilegală pe teritoriul municipiului a deşeurilor menajare sau din construcţii. Am cerut luarea măsurilor din partea autorităţilor, dar nu s-a întâmplat nimic. Primarul Ploieştiului cunoaşte această situaţie, dar nu ia măsurile legale obligatorii.

Punctele de mai sus sunt de foarte multă vreme în atenţia municipalităţii ploieştene, dar de fiecare dată ni s-a răspuns că nu este oportună abordarea lor. Motivele de ordin electoral sau de imagine ne-au pus în postura de avea dificultăţi în asigurarea resurselor financiare.

Cerem scuze cetăţenilor pentru disconfortul creat şi-i asigurăm că depunem toate eforturile pentru normalizarea situaţiei.

SC Rosal Grup SA

Director General,
Bogdan Niculescu”
Comunicatul a fost postat pe pagina de socializare a firmei, dar internauţii nu au arătat deloc înţelegere faţă de scuzele operatorului, astfel încât în scurt timp s-au strâns peste 100 de mesaje. Noi am redat doar câteva dintre ele, dar le puteţi citi pe toate şi comenta aici
“Plecaţi, nu vă reţinem!”;
“Scuze pentru a mari iar tarifele. Plecati din oras si lasati pe altii!” 
“Ce tinta campaniei de presa, nu va e rusine? Sunt consternata de tupeul de care dati dovada…! Chiar atat de prosti ne credeti? Suntem sufocati de gunoaie nu de ieri, ci de ani!!! Nu aveti nicio scuza, e treaba voastra cum va organizati cu salariatii, taxele, masinile, nu ma intereseaza pe mine bucataria voastra! Daca nu sunteti in stare sa prestati serviciile nu trebuia sa va inscrieti la licitatie! Clar? Nicio scuza, doar hotie!”
“Si eu va las gunoiul în fata sediului! Aceste lucruri le rezolvați în instanta, nu prin ambiții prostești în care populația Ploieștiului are de suferit! Populația nu are de ce sa suporte aceste aspecte atâta timp cât noi plătim SUPRA TAXE LA GUNOI! Rușine…. În prag de sărbători și în plin Covid faceți acest lucru…. Sper sa zburați din oraș și din tara!

Verifică şi

Prahova: 70 de noi îmbolnăviri cu SARS COV 2 din 510 teste făcute ieri

În ciuda scăderilor pe hârtie a incidenţei cazurilor de covid din Prahova, zilnic, în urma …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *