sâmbătă , 10 aprilie 2021
Acasă / Social / Lipsă a reacţiei autorităţilor la Ploieşti: 5 amenzi şi un avertisment scris în urma protestelor de aseară!

Lipsă a reacţiei autorităţilor la Ploieşti: 5 amenzi şi un avertisment scris în urma protestelor de aseară!

Mai mult de 100 de persoane au ieşit ieri în centrul Ploieştiului pentru a protesta împotriva măsurilor anti-covid impuse de guvernanţi. Cu toate că jandarmii de la IJJ Prahova au fost în mijlocul oamenilor pe toată perioada de desfăşurare a protestului, nu au observat nici că sunt mult mai mult de 100 de persoane (n.r. cel puţin 400 de persoane s-au strâns la un moment dat la protest) şi că cel puţin 20% dintre aceste persoane nu poartă mască. 

Dacă protestul de ieri seară a fost unul paşnic, chiar dacă ilegal, având în vedere numărul mult prea mare de protestatari, nu la fel se poate spune despre zecile de maşini care au deranjat azi noapte cu claxoanele ploieştenii care locuiesc pe Bulevardul Republicii. Pe imaginile transmise de un cititor se poate vedea o maşină de poliţie care îi supraveghează pe protestatari.

Cu toate acestea, poliţiştii nu au aplicat nicio amendă pentru claxonat nejustificat sau pentru deranjul liniştii şi ordinii publice. Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova au aplicat doar 4 sancţiuni pentru nepurtarea măştii în spaţiu public, iar jandarmii doar 1 pentru gesturi obscene şi un avertisment scris pentru consum de alcool. 

Având în vedere lipsa de reacţie a organelor care au atribuţii pentru păstrarea ordinii şi liniştii publice ne putem aştepta şi la alte încălcări ale legilor, unele cu consecinţe serioase. Surse din cele două instituţii ne-au dezvăluit faptul că lipsa măsurilor ar fi bazată pe ideea de a nu se ajunge la acţiuni violente cum au fost cele de la Bucureşti, din 10 august 2018, această linie fiind dictată de la Centru.

sursa foto: 1 şi 3 ziarulincomod.ro, 2 facebook

Mai jos puteţi citi comunicatul de presă transmis de către IJJ Prahova din care lipsesc multe elemente absolut necesare pentru descrierea unei astfel de acţiuni:

“Inspectoratul de Jandarmi Județean Prahova, a participat cu efective pentru a asigura măsuri de ordine și siguranță publică cu ocazia desfășurării manifestației de protest din municipiul Ploiești, din data de 29.03. a.c., acționând pentru protecția participanților dar și a celorlalți cetățeni, totodată aducându-le la cunoștința acestora prevederile legale în vigoare, precum și consecințele nerespectării acestora.
Important este faptul ca aceasta acțiune de protest s-a desfășurat în mod pașnic fără a se înregistra violențe, până la acest moment fiind aplicate două sancțiuni contravenționale la legea 61/1991 însă, în continuare vom face verificări și vom analiza imaginile operative iar unde vom constata încălcări ale legislației vom lua masurile ce se impun.
Facem precizarea că, pe timpul stării de alertă, numărul maxim permis pentru participarea la adunări publice declarate este de 100 de persoane, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță sanitară și cu declararea prealabilă.
Inspectoratul de Jandarmi Județean Prahova va asigura în continuare condițiile de siguranță pentru exercitarea dreptului constituțional la liberă exprimare și va urmări permanent respectarea de către participanți a prevederilor legale”

La întrebarea jurnaliştilor, reprezentanţii IJJ Prahova au declarat că jandarmii au aplicat “un avertisment scris pentru consum de alcool și o amendă in valoare de 200 de lei pentru gesturi obscene”.

În ceea ce priveşte claxonatul de azi noapte, jandarmii spun că “în continuare vom face verificări și vom analiza imaginile operative, iar unde vom constata încălcări ale legislației vom lua măsurile ce se impun”. 

Verifică şi

Finanţările din sectorul ONG pot fi verificate de acum pe Platforma Donatorilor

Federaţia “Fundaţiile comunitare din România” a lansat Platforma Donatorilor, aplicația care transparentizează datele despre finanțările …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *