Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Lucrări în ritm de melc pentru modernizarea secţiei de recuperare medicală neuromotorie a Spitalului Urlaţi

19 ianuarie 2021
Share:
Lucrări în ritm de melc pentru modernizarea secţiei de recuperare medicală neuromotorie a Spitalului Urlaţi
Primăria Urlaţi anunţă pe pagina de socializare că lucrările de consolidare, reabilitare, modernizare, extindere si dotare a sectiei de recuperare medicala neuromotorie, reumatologica si posttraumatica a Spitalului Orasenesc Urlati, judetul Prahova continuă. Primarul Marian Măchiţescu recunoaşte însă, că, ritmul este lent de când a venit iarna şi că este foarte posibil ca termenul de execuţie să fie depăşit. Atunci când va fi gata, secţia va dispune şi de o salină artificială cu sare de Himalaya, bazine pentru hidroterapie, saună, dar şi de o sală de conferinţe. 
"Lucrarea la centrul de terapie este realizată într-un parteneriat între Compania Naţională de Investiţii şi Primăria Urlaţi. Termenul de execuţie este august 2021, dar nu ştiu dacă nu cumva se va amâna, pentru că nu prea sunt în grafic. De când s-a făcut frig nu prea au mai lucrat. Cred ca au cerut sistarea lucrărilor pe perioada de frig. Proiectul reprezintă o investiţie de 3,6 milioane de euro, iar primăria a contribuit cu doar 10%", a declarat primarul oraşului Urlaţi, Marian Măchiţescu.
Potrivit paginii de facebook a primăriei, cladirea din Str. Orzoaia de Sus, nr. 144, situata la o distanta de circa 800 – 1000 m, in care au funcţionat Secţiile de Pediatrie şi de Obstetrica - Ginecologie este formata din trei corpuri şi va deveni o nouă secție a Spitalului Orășenesc Urlați – Recuperare Medicală neuromotorie, reumatologică și posttraumatică.
"Persoanele care suferă de afecțiuni neuromotorii, reumatologice sau au nevoie de recuperare posttraumatică ar putea avea, în anii următori, o altă variantă de tratament.
Într-unul dintre cele trei corpuri de clădire care ar urma să devină noua secție a spitalului – cel mai mare – ar urma să funcționeze cabinetele de recuperare medicală, saloane de cazare cu câte două paturi și baie proprie, iar la mansardă – sală de mese și o sală de conferințe.
Cea de-a doua clădire, care a fost un beci extins, va fi transformată – conform studiului de fezabilitate – într-o salină cu termoizolație și finisajele corespunzătoare.
Conform documentației realizate de proiectant, sparțiul respectiv ar urma să fie transformat într-o salină artificială cu blocuri de sare de Himalaya, dotată cu canapele/scaune, mese, televizor, o minifântână pentru menţinerea umidităţii aerului, sistem de iluminat cu diverse culori și un aparat halogenerator.
Cel de-al treilea corp de clădire va cuprinde o zonă de hidroterapie, iar prin extinderea imobilului respectiv, tot aici vor funcționa, când va fi gata investiția, zona de recepție a pacienților, un cabinet pentru consultații, saună umedă și uscată, cadă de nămol și hidromasaj"

sursa Facebook Urlaţi.ro