duminică , 7 martie 2021
Acasă / Social / Video: Dreptul la replică al fostului director de la CE “Virgil Madgearu” din Ploieşti faţă de schimbarea sa din funcţie

Video: Dreptul la replică al fostului director de la CE “Virgil Madgearu” din Ploieşti faţă de schimbarea sa din funcţie

„Consider că am avut un mandat de director cu provocări, frumos, un mandat performant!” a declarat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, fosta directoare a Colegiului Economic “Virgil Madgearu” din Ploieşti, Simona Lupu, răspunzând astfel acuzelor care i se aduc de către actuala conducere a colegiului şi inspectorul general şcolar.

Săptămâna trecută peste 30 de profesori din Colegiul Economic au protestat în faţa unităţii faţă de numirea actualei conduceri, după ce vechii conduceri îi expirase mandatul care nu a mai fost prelungit. Inspectorul general Ilona Rizea declarase săptămâna trecută că Lupu a avut un management defectuos, concluzie care ar fi ieşit în urma unui control în luna noiembrie 2020.

 

Simona Lupu este profesor de management si a fost director al Colegiului Economic Virgil Madgearu din Ploieşti din ianuarie 2017, pana in ianuarie 2021. Pe 8 ianuarie, a fost numită pe această funcţie Corina Cristescu, fost director adjunct al colegiului, care, se pare că nu este plăcută de mare parte dintre colegii săi. Aceştia au transmis săptămâna trecută un memoriu către autorităţile competente pentru că vor menţinerea în funcţie a profesorului Lupu.

Citeste pe aceastp temă: https://prahovaeconomica.eu/2021/01/11/video-protest-la-ce-virgil-madgearu-din-ploiesti-majoritatea-profesorilor-contesta-noua-conducere/

Lupu a declarat că unitatea de învăţământ a ieşit foarte bine din toate controalele pe care le-a primit.

“Am primit calificativul foarte bine pentru activitate managerială, calificativ acordat de Inspectoratul Judeţean Şcolar Prahova, cu un punctaj de peste 95 din 100 de puncte. Aceasta contravine cu declaraţiile doamnei inspector general Ilona Rizea care a spus că necontinuarea mandatului meu a fost din cauza managementului defectuos. Declaraţia a fost făcută încălcând deontologia profesională prin denigrarea activităţii mele manageriale în spaţiul public printr-o acţiune specifică mediului politic”, a declarat Simona Lupu.

Mai mult, Lupu a spus că evaluările care nu s-au dat profesorilor în termenul stabilit erau făcute, dar nepredarea lor a survenit din cauza faptului că rând pe rând, personalul din secretariat a stat în izolare la domiciliu. (afla mai mult in video de mai jos)

Scandalul este departe de a se rezolva, având în vedere că mulţi profesori s-au retras din comisiile de specialitate in care fusesera alesi la inceputul anului scolar. Unul dintre acestia povesteste ca atunci cand Cristescu a fost director adjunct nu si-a asumat o evaluare ARACIP şi a fost nevoie de implicarea directoarei Lupu pentru ca procedura sa se realizeze. (declaratia completa mai jos)

Colegiul Economic “Virgil Madgearu” din Ploieşti are 82 de profesori titulari si suplinitori si 50 dintre aceştia au semnat un memoriu către Inspectoratul şcolar Prahova şi Ministerul Educaţiei şi cercetării prin care solicită prelungirea mandatului directorului Lupu.

 

 

 

Verifică şi

Evenimente de început de primăvară în muzeele prahovene

Consiliul Judeţean Prahova şi Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova prin secţiile sale muzeale …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *