miercuri , 27 ianuarie 2021
Acasă / Social / Video-Protest la CE “Virgil Madgearu” din Ploieşti! Majoritatea profesorilor contestă noua conducere

Video-Protest la CE “Virgil Madgearu” din Ploieşti! Majoritatea profesorilor contestă noua conducere

Prima zi de după vacanţa a început la Ploieşti, la Colegiul Economic “Virgil Madgearu” cu mai mulţi profesori protestând în faţa unităţii şcolare faţă de numirea noii conduceri pe care ei o consideră nepotrivită. 50 de cadre didactice din cele 70 au semnat un memoriu pe care l-au transmis inclusiv la Ministerul Educaţiei şi Cercetării prin care solicită menţinerea vechii conduceri care a manageriat foarte bine inclusiv în situaţia în care ne aflăm.

Astăzi, 32 de cadre didactice din Colegiul Economic “Virgil Madgearu” din Ploieşti au protestat în linişte, păstrând distanţarea, în curtea din faţa unităţii de învăţământ, faţă de numirea de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova a unei noi conduceri. Oamenii au purtat afişe pe care scria : ” Nu vrem numiri din pix!”. De departe, protestul a fost supervizat de câţiva jandarmi şi poliţişti care au vrut să se asigure că sunt respectate măsurile specifice în pandemie. Protestul s-a desfăşurat în timpul pauzei dintre schimburi, după prânz.

Mai jos puteţi urmări declaraţiile video ale celor implicaţi.

Profesorii protestatari susţin că inclusiv elevii vor avea de suferit cu atat mai mult cu cât unele dintre cadrele didactice şi-au dat demisia din comisiile din care făceau parte la nivelul unitatii de învăţământ.

Noua directoare se apără şi spune că vechii conduceri îi expirase mandatul şi că nu înţelege de ce nu o plac colegii.

“Se vorbeste foarte mult de numiri din pix …Eu am fost director adjunct timp de 14 luni, iar în luna august am spus directorului general că nu mai pot lucra…Mandatul poate fi încheiat oricand la decizia inspectoratului şcolar.  Au fost nişte nereguli, nimic nu s-a întâmplat peste noapte. S-a terminat mandatul directorului plin şi am depus dosarul. Dar am fost 4 persoane”, a declarat Corina Cristescu, noul director al colegiului. (declarati completa mai jos)

Demersul profesorilor ar putea avea foarte greu câştig de cauză, susţine inspectorul general, cu legislaţia in fata. Schimbarea a fost impusă de controlul din noiembrie 2020 în unitatea de învăţământ, în urma căruia a reieşit că managementul este unul defectuos, afirmă inspectorul Ilona Rizea.

“Potrivit regulamentului de funcţionare, cu votul a două treimi din membrii Consiliului profesoral se poate constitui un demers care presupune un audit ce se poate realiza în urma solicitării scrise a primarului, cu acordul Inspectoratului Şcolar. Rezultatul auditului se analizează în consiliul de administraţie al Inspectoratului Şcolar şi în funcţie de asta, Inspectoratul Şcolar General poate emite decizia de eliberare din funcţie a directorului”, a explicat Rizea. (declaratia completă mai jos)

În Prahova, doar în 8  situaţii au fost făcute schimbări ale directorilor ale căror mandate au expirat acum.

 

Verifică şi

Ploieșteni cu care ne mândrim: Vlad Hirlav Maistorovici, violonist, compozitor și dirijor de renume mondial

PLOIEȘTENI CU CARE NE MÂNDRIM Campania Ploieșteni cu care ne mândrim continua cu VLAD HÎRLAV …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *