vineri , 7 mai 2021
Acasă / Social / Video-Uite cum arată de sus pădurea plantată în locul fostei gropi de gunoi a Ploieştiului!

Video-Uite cum arată de sus pădurea plantată în locul fostei gropi de gunoi a Ploieştiului!

Membrii ai Clubului Rotary Ploieşti, angajaţi ai Rafinăriei Petrotel Lukoil Ploieşti şi ai Ocolului Silvic Ploieşti au continuat ieri, cea de-a doua campanie de plantare pe anul acesta, pe Centura de Est a Ploieştiului, acolo unde a crescut o pădure de protecţie a aerului. De două ori pe an, din 2013 de când au început primele acţiuni, în zona fostei gropi de gunoi a Ploieştiului, voluntarii, cu sprijinul financiar al Rafinăriei Petrotel Lukoil, au plantat mii de puieţi din specii variate ca fag, stejar, cireş, salcâm şi altele. În total au fost plantaţi peste 35.000 de puieţi. 

“Am plantat 2000 de puieţi de salcâm pentru reconstrucţia ecologică a încă patru hectare pe lângă cele 5 hectare plantate anii trecuţi”, a explicat Octavian Anghel, şeful Ocolului silvic Ploieşti.

În fiecare an, la plantare au participat elevi de la mai multe şcoli şi licee din Ploieşti şi localităţile învecinate, dar şi copii din centrele de plasament Concordia. De data aceasta, au venit doar doi elevi.

Claudius Dociu, preşedintele Clubul Rotary Ploieşti a declarat: “Sunt condiţii speciale dar noi vrem să ne facem datoria şi să ajungem la ceea ce ne-am propus în urmă cu 8 ani, o perdea forestieră. Ne-au lipsit tinerii, elevii din Ploieşti care răspundeau cu mare entuziasm de fiecare dată, dar acum, date fiind condiţiile, nu am mai apelat la ei, dar îi aşteptăm cu nerăbdare la anul când speram ca totul să fie bine şi să vadă cu ochii lor cum a crescut pădurea la care au contribuit încă din clasele mici, mulţi dintre ei”

Încă de la început, angajaţii Petrotel Lukoil au venit să dea o mână de ajutor.

“Au venit aici tinerii specialişti, dar şi colegii din producţie, mai puţini decât de obicei pentru că am ţinut cont de măsurile impuse de pandemie. Vremea ţine cu noi şi sperăm să vedem curând rezultatele”, a explicat Dana Dănulescu, PR Rafinăria Petrotel Lukoil Ploieşti.

Iniţiatorii proiectului vor să obţină clasificarea acestei perdele forestiere, aşa cum a fost gândită la început, în pădure, dat fiind faptul că aceasta se întinde pe 9 hectare şi are caracteristicile necesare pentru a fi categorisită astfel.

Verifică şi

Reguli pentru intrarea în biserică în Săptămâna Mare. Dacă ai strănutat sau tuşit, rămâi în curte!

Autorităţile judeţene s-au întâlnit cu reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române din Prahova pentru a discuta măsurile …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *