vineri , 7 mai 2021
Acasă / Administratie / Controale pentru siguranța la incendiu în spitalele din Prahova

Controale pentru siguranța la incendiu în spitalele din Prahova

În vederea prevenirii situațiilor de urgență, în lunile ianuarie si februarie, la nivelul unității noastre au fost întreprinse o serie de măsuri menite să consolideze nivelul de protecție la nivelul comunităților.

Astfel, inspectorii de prevenire au derulat activităţi de îndrumare şi control pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor, la unitățile sanitare cu paturi, cu suprafața peste 600 mp.

Pe lângă identificarea şi înlăturarea potențialelor neconformități pe linia apărării împotriva incendiilor, colegii noștri au asigurat instruirea personalului angajat, astfel încât acesta să-şi însușească și să respecte regulile de prevenire a incendiilor şi, la rândul lor, să le transmită utilizatorilor.

Inspectorii de prevenire din cadrul unității noastre au desfășurat un număr de 37 de controale, dintre care 4 au fost inopinate. Din cele 37 de unități sanitare, 5 funcționau fără deținerea autorizației de securitate la incendiu, deși era obligatorie deținerea acestui document.

Pe timpul desfășurării acestor controale, pompierii militari au constatat o serie de deficiențe care au fost fie remediate pe loc, fie sancționate și luate măsuri de rezolvare a lor în cel mai scurt timp.
Numărul total de deficiențe constatate a fost de 242, dintre care 101 au fost sancționate.

Urmare a acestor probleme descoperite de către inspectori pe timpul controalelor, în funcție de gravitatea lor și de principiul gradualității, s-au aplicat 22 de amenzi contravenționale în cuantum de 97.500 de lei și 220 de avertismente.

Pe timpul controalelor de specialitate au fost executate 46 activități de informare preventivă si 37 de exerciții de evacuare și intervenție în caz de incendiu, la locul de muncă, fiind implicați aproape 1261 de oameni.

Activitatea pompierilor se derulează în sprijinul şi pentru cetăţean, iar obiectivele prioritare ale instituţiei noastre sunt orientate spre eficientizarea acţiunilor de prevenire şi gestionare a situaţiilor de urgenţă.
Totodata, începând cu data de 16 noiembrie a.c., echipe mixte din care fac parte și specialiști în prevenire din cadrul ISU Prahova vor desfășura controale la secțiile ATI din cadrul spitalelor din județ.
Controalele vor viza respectarea normelor în vigoare privind apărarea împotriva incendiilor.

Informare ISU Prahova

Verifică şi

Prahova: 70 de noi îmbolnăviri cu SARS COV 2 din 510 teste făcute ieri

În ciuda scăderilor pe hârtie a incidenţei cazurilor de covid din Prahova, zilnic, în urma …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *