marți , 26 ianuarie 2021
Acasă / Administratie / Volosevici a găsit în Primăria Ploieşti datorii de 50 de milioane de lei către operatori de servicii

Volosevici a găsit în Primăria Ploieşti datorii de 50 de milioane de lei către operatori de servicii

“Pare ireal ce am găsit aici!” Aşa şi-a început astăzi primarul Andrei Volosevici întâlnirea cu presa. Volosevici a declarat că a avut o discuţie cu toţi directorii din Primăria Ploieşti care nu se consideră vinovaţi pentru situaţia gravă în care se află instituţia care conduce oraşul. Primarul nou ales a precizat că sunt foarte multe facturi restante către operatorii de servicii, dar şi drepturi salariale ale unor angajaţi ai serviciilor subordonate consiliului locale, neplătite, cum ar fi la RASP, drepturi în valoare de 1,6 milioane de lei din 30.09.2020. 

“Cea mai gravă situaţie este la termie. Am beneficiat de înţelegere din partea operatorului. Încerc să înţeleg cum s-a făcut o reeşalonare semnată doar de primar care apare pe scadenţa de pe 30 septembrie 2020, suma estimată fiind de 21,7 milioane lei. Vom intra în şedinţa de consiliu local cu o nouă reeşalonare, atât că mai întâi trebuie să avem banii puşi în buget. De altfel la termie am găsit facturi neplătitie şi din 18.07. 2018 şi din 13.08.2019.

Mai sunt 150.000 de lei neplătiţi la dezinfecţie şi dezinsecţie.

De ce nu s-au plătit facturile la iluminatul public ( 1milion de lei)  şi mentenanţa (400.000 lei) la iluminat public, nu ştiu. Dar le-am luat pe toate la mână şi lucrurile vor fi în regulă uşor-uşor. Toate datoriile se ridică la 50 de milioane de lei, din care probabil vom mai scădea vreo 14 milioane prin modul de lucru bun cu TCE. Pentru că deşi diferenţa de tarif neplătită pe tot anul acesta este de 20 de milioane şi mai exista o diferenţă de 1, 7 milioane de lei pe subvenţie la transport, ne-am înţeles să plătim deocamdată undeva la 7,7 milioane de lei TCE-ului. 6 milioane le-am strâns, dar avem obligaţia ca pe contractul subsecvent la salubritate încă 4 milioane de lei şi chiar dacă nu cred că se vor cheltui banii aceştia, avem obligaţia juridică să-i avem, cu atât mai mult cu cât, după o discuţie cu consiliul local, voi propune rezilierea contractului cu ROSAL”, a precizat Volosevici.

Acesta a mai menţionat că poate ar fi fost cazul să se renunţe pe moment la achiziţionarea ultimelor 10 autobuze pentru că ar fi fost 9 milioane de lei care ar fi putut fi cheltuiţi mai bine.

Verifică şi

Proba practică pentru permisul auto care se dadea azi se amana

Din cauza unor probleme tehnice apărute la nivel central, astăzi, 25.01.2021, Direcția Regim Permise de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *