sâmbătă , 5 decembrie 2020
Acasă / Administratie / Acțiuni de prevenire. Polițiștii prahoveni au stricat, azi-noapte, mai multe petreceri

Acțiuni de prevenire. Polițiștii prahoveni au stricat, azi-noapte, mai multe petreceri

   In ultimele 48 de ore, aproximativ 1.000 de polițiști, jadarmi, polițiști locali, reprezentanți ai Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Prahova, Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova, ai Direcției de Sănătate Publică Prahova și reprezentanți ai autorităților locale au acționat pentru verificarea respectării măsurilor în contextul prevenirii răspândirii virusului SARS-COV-2.

În cadrul activităților au fost controlate peste 1.000 de obiective/locații (societăți comerciale, restaurante, terase, parcuri, mijloace de transport în comun), fiind legitimate peste 7.000 de persoane și verificate peste 1.400 de autovehicule (dintre acestea peste 600 mijloace de transport public în comun). Pe parcursul activităților de control, polițiștii aduc la cunoștință cetățenilor necesitatea, dar și obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele prezente în spaţiile publice deschise din județul Prahova, cum ar fi: piețe, târguri/oboare, gări, autogări, stații pentru transportul în comun, parcuri, locuri de joacă, cu excepția persoanelor care desfășoară activități fizice intense sau în condiții de muncă solicitante și a copiilor cu vârsta mai mică de 5 ani.

Activități asemănătoare vor fi desfășurate în continuare în vederea conștientizării tuturor cetățenilor privind necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, având în vedere Hotărârea nr. 856/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.

De asemenea, noaptea trecută, în Ploiești și comunele Blejoi, Păulești, Târgșoru Vechi și Bucov s-a desfășurat o acțiune cu forțe mărite, la nivelul municipiului Ploiești fiind suplimentate efectivele zilnice aflate în serviciu, inclusiv cu luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Prahova. În cadrul acțiunii au fost verificate 30 de societăți comerciale, 123 de auto verificate și 163 de persoane au fost legitimate, fiind aplicate 28 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de aproximativ 23.000 de lei.

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19. Reamintim cetățenilor că, în conformitate cu Hotărârea Guvernului Nr. 856/2020, în această perioadă nu este permisă organizarea evenimentelor private.

Exemple:

  • Aseară, în jurul orei 20:00, polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală Blejoi s-au autosesizat cu privire la un eveniment privat, desfășurat în comuna Târgșoru Vechi. Polițiștii s-au deplasat la fața locului, unde au stabilit că în incinta locației avea loc un botez la care participau aproximativ 50 de persoane. Forțele de ordine au întrerupt evenimentul, iar persoanele indentificate s-au conformat indicațiilor transmise de polițiști. În urma intervenției, polițiștii au sancționat contravențional organizatorul evenimentului pentru nerespectarea Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu amendă în valoare de 5.000 de lei.

 

  • Tot aseară, în jurul orei 22:00, polițiști din cadrul Poliției orașului Mizil au oprit desfășurarea unui eveniment privat, în comuna Vadu-Săpat.  Din cercetări, a reieșit faptul că în incinta unui local, aproximativ 30 de persoane sărbătoreau o cununie civilă. Participanților la eveniment li s-a adus la cunoștință prevederile Legii nr.55/2020, aceștia conformându-se indicațiilor polițiștilor și părăsind locația. Administratorul localului a sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, conform Legii nr.55/2020. 

 

  • În cursul nopții, polițiști din cadrul IPJ Prahova au oprit desfășurarea a două evenimente private, unul desfășurat în Ploiești iar cel de-al doilea pe raza comunei Târgșoru Vechi. Din cercetări, a reieșit faptul că în incinta unui local din Ploiești, aproximativ 38 de persoane sărbătoreau un botez, iar în comuna Târgșoru Vechi aproximativ 30 de persoane participau la o cununie civilă. Ambele evenimente au fost oprite, iar administratorii au fost sancționați contravențional conform Legii nr.55/2020, cu amendă în valoare de 3.000 de lei, respectiv 5.000 de lei.

Comunicat de presă IPJ Prahova

Verifică şi

Veste bună pentru locuitorii din Brazi. Eco Burn SRL, ameninţată cu rezilierea contractului cu parcul industrial

După ce ani de zile, locuitorii din Brazi au suportat mirosurile greu de închipuit care …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *