marți , 27 octombrie 2020
Acasă / Evenimente / Ursoaică agresivă relocată de la Cascada Urlătoarea după 7 ore

Ursoaică agresivă relocată de la Cascada Urlătoarea după 7 ore

Astăzi, 09.10.2020 în jurul orelor 09.30 în Bușteni, pe traseul spre Cascada Urlătoarea mai mulţi turişti au semnalat prezența unui urs agresiv. La faţa locului au mers jandarmii montani care au înconjurat zona şi care au avertizat prin mesageria RO ALERT despre existența pericolului. 

Echipe de specialişti veterinari au reuşit tranchilizarea ursoaicei care avea buza spartă din cauza căderii dintr-un copac, cred specialiştii. Aceasta era slăbită, iar la examinare s-a constatat că este foarte bătrână. Va fi relocată la o distanţă de 6 -7 km de locul respectiv, in Valea Rea pe acelasi fond.

Din cauza metodologiei foarte greoaie în astfel de cazuri, abia acum, după 7 ore s-a reuşit rezolvarea situaţiei, chiar dacă jandarmii au ajuns acolo la scurt timp după primirea informaţiilor. Aceştia au fost obligaţi să aştepte să vină la faţa locului reprezentanţii gestionarului fondului de vânătoare care să îşi dea acordul pentru relocare pe acelaşi fond sau în altă parte.

La această acțiune au participat Jandarmeria Montană împreună cu Poliția Națională și echipele de specialiști veterinari.

informaţii IJJ Prahova

Verifică şi

Ploiesti: Copii prinși de jandarmi după ce furaseră 3 biciclete

De teama coronavirusului, din ce in ce mai multi prahoveni prefera să se deplaseze cu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *