marți , 27 octombrie 2020
Acasă / Evenimente / Bănuiții de săvârșirea unei crime au fost prinși azi într-o cabană din munti

Bănuiții de săvârșirea unei crime au fost prinși azi într-o cabană din munti

Patru bărbați implicați într-o crimă în localitatea Chiajna au fost capturați astăzi de către oamenii legii, in timp ce se ascundeau într-o cabană din munți.

“Astăzi, în jurul orei 14, în urma activităților desfășurate de DIC și DOS – IGPR sprijiniți de polițiști din IPJ Prahova, sub coordonarea procurorilor PICCJ, în cauza privind săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor în Chiajna, din data de 23.07.2020, a fost efectuată o descindere, într-o cabană izolată din zona montană a jud. Prahova.

În această locație, au fost depistați 4 bărbați, bănuiți în cauză, 3 dintre aceștia fiind urmăriți national și internațional având emise mandate de arestare preventivă, în lipsă.

În momentul intervenției, s-a folosit armamentul din dotare, trăgându-se un foc de avertisment, în plan vertical, întrucât unul dintre cei 4 bărbați a încercat sa fuga.
Nu au rezultat victime”, a comunicat IJP Prahova.

Pe data de 27 iulie, IGPR dădea următorul comunicat de presa despre acest caz:

Polițiști Ilfoveni caută doi bărbați, dați în urmărire națională, aceștia fiind bănuiți de comiterea infracțiunii de tentativă la omor calificat respectiv:

RAICIU COSTEL CONSTANTIN, născut în Germania, la data de 01.07.1989, cetățenie română, domiciliat în comuna Chiajna, pe numele căruia Tribunalul Ilfov a emis la data de 26.07.2020 un Mandat de Arestare Preventivă, pentru 30 de zile.

RAICIU SORIN, născut în sectorul 1 București, la data de 26.06.1989, cetățenie română, domiciliat în comuna Chiajna, județul Ilfov, pe  numele căruia Tribunalul Ilfov a emis la data de  26. 07.2020 un Mandat de Arestare Preventivă, pentru 30 de zile.

În urma activităților investigativ-operative desfășurate de polițiștii Ilfoveni, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, și având în vedere probatoriul administrat, în cauză a fost schimbată încadrarea juridică a faptelor, astfel că cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă la omor calificat, tulburarea ordinii și liniștii publice și distrugere.

De asemenea, a fost dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale cu privire la 4 persoane, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă la omor calificat și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Totodată precizăm că la data de 25 iulie a.c., au fost efectuate 4 percheziții la domiciliile a 4 bărbați, bănuiți de comiterea infracțiunilor cercetate în prezenta cauză, aceștia nefiind găsiți la adresele respective.

La aceeași dată, procurorul de caz a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de 2 dintre cele 4 persoane, pentru infracțiunea de tentativă la omor și a sesizat Tribunalul Ilfov, cu propunere de arestare preventivă în lipsă, față de cei doi bărbați.

La data de 26 iulie a.c., judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Ilfov a dispus arestarea preventivă față de cei doi bărbați și a emis 2 Mandate de Arestare Preventivă în lipsă, sub aspectul săvârșirii infracțiunii tentativă la omor calificat.

La aceeași dată, polițiștii ilfoveni au efectuat activități specifice în vederea executării celor 2 Mandate de Arestare Preventivă în lipsă și întrucât persoanele în cauză nu au fost găsite la domiciliu, acestea au fost date în urmărire, la nivel național.

Reamintim faptul că la data de 23 iulie, a.c,  în jurul orelor 19:10, Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a fost sesizat prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la izbucnirea unei altercații  între mai multe persoane, pe o stradă din comuna Chiajna și ca o persoană este căzuta la pamânt.

La fața locului s-au deplasat imediat 4 echipaje de poliție din Chiajna împreună cu polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Iflov, pentru efectuarea de activități specifice si luarea măsurilor legale, precum și un echipaj din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale Ilfov și un echipaj de jandarmi.

Polițiștii  au găsit la locul faptei doi bărbați, cu vârste de aproximativ 35 de ani, care ar fi fost agresați fizic și care au fost transportați cu ambulanța la o unitate medicala din București, pentru acordarea de îngrijiri de specialitate. Persoanele bănuite de săvârșirea faptei nu au fost  găsite la fața locului, însă acestea au fost identificate de polițiștii ilfoveni.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă la omor calificat, tulburarea ordinii și liniștii publice și distrugere, urmărirea penală fiind în competența exclusivă a procurorului de caz din cadrul parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov.

Verifică şi

Ploiesti: Copii prinși de jandarmi după ce furaseră 3 biciclete

De teama coronavirusului, din ce in ce mai multi prahoveni prefera să se deplaseze cu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *