duminică , 13 iunie 2021
Acasă / Administratie / Încă doi elevi de la Colegiul Militar de la Breaza confirmaţi pozitiv

Încă doi elevi de la Colegiul Militar de la Breaza confirmaţi pozitiv

Creşte numărul elevilor de la Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir“ Breaza confirmaţi cu Covid-19. După ce cinci elevi -patru de la clase de a IX-a și unul de la o clasă a XII-a-au fost confirmaţi iniţial, alţi doi de la clasa a XI-a au fost de asemenea testaţi pozitiv.  Aceștia vor fi evaluați de un medic pediatru de la Spitalul Municipal Câmpina, iar în funcție de starea de sănătate vor fi izolați în spital sau în internatul Colegiului Militar, separat de ceilalți colegi. 

În cazul primilor cinci tineri confirmați, reprezentanții instituției de învățământ au transmis că patru dintre ei se află în izolatorul unității și unul se află în izolare la domiciliu. În autoizolare se mai află și ați trei elevi (din clasele a IX-a și a X-a).

Mai sunt așteptate și alte rezultate.

La nivelul Colegiului au fost pregătite și instalate echipamentele și platformele educaționale pentru învățământul online. Acesta se va desfășura pe o perioadă de 14 zile, începând cu data de 14.09.2020, la propunerea consiliului de conducere a colegiului, avizată de Inspectorarul Școlar Județean Prahova și Direcția de Sănătate Publică Prahova și aprobată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova.

Elevii confirmați ca infectați cu SARS-CoV-2, precum și cei aflați în carantină, au acces la cursuri în format online.

În instituție se efectuează, zilnic, curățenia și aerisirea claselor/sălilor; dezinfecția curentă și terminală a spațiilor din colegiu, respectiv clase, săli, holuri, toalete.

Elevii de la Colegiul militar se aflau deja de o săptămână în internatul instituţiei. De altfel, printr-un comunicat publicat ieri pe pagina de socializare, conducerea confirmă cele precizate de Prefectura Prahova.

“Luni, 14 septembrie, cursurile în Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” au început în condiții de respectare a tuturor măsurilor de siguranță sanitară impuse pentru prevenirea transmiterii virusului SARS-CoV-2.
În anul școlar 2020-2021 s-au prezentat în colegiu 472 de elevi, dintre care 120 de „boboci”.
Ministerul Apărării Naționale a luat măsuri pentru testarea SARS-CoV-2 a tuturor elevilor la începerea cursurilor.
Sosirea elevilor în Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” s-a realizat în săptămâna premergătoare datei de începere a cursurilor, etapizat, în zile diferite, în funcție de anii de studiu, în vederea evitării aglomerărilor.
La sosirea acestora, s-a luat măsura de testare a tuturor elevilor în vederea depistării SARS-CoV-2, prin grija Direcției Medicale a Ministerului Apărării Naționale, având în vedere că elevii provin din medii epidemiologice diferite și ținând cont de caracterul specific al încazarmării și al activităților de instruire militară.
De asemenea, echipe de epidemiologi din cadrul Direcției medicale au verificat implementarea măsurilor dispuse la nivelul instituției militare de învățământ în scopul diminuării riscului de îmbolnăvire a elevilor și membrilor corpului didactic și auxiliar.

La nivelul colegiului au fost pregătite și instalate echipamentele și platformele educaționale pentru învățământul online. Acesta se va desfășura pe o perioadă de 14 zile, începând cu data de azi, la propunerea consiliului de conducere a colegiului, avizată de Inspectorarul Școlar Județean Prahova și Direcția de Sănătate Publică Prahova.
Elevii confirmați ca infectați cu SARS-CoV-2, precum și cei aflați în carantină au acces la cursuri în format online.
La nivelul instituției se continuă:
– curățenia și aerisirea claselor/sălilor;
– dezinfecția curentă și terminală a spațiilor din instituție, respectiv clase, săli, holuri, toalete”

Din martie şi până acum, 5.017 prahoveni au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu virusul SARS-CoV-2. Doar în ultimele 24 de ore, 44 de persoane au fost confirmate pozitiv. Din totalul prahovenilor testați pozitiv cu noul coronavirus, de la începutul epidemiei, 171 au decedat, conform raportărilor Direcției de Sănătate Publică Prahova. 

Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19, în Prahova, este de 359, dintre care 234 de paturi sunt ocupate. La ATI, au fost raportate ca fiind libere două locuri destinate bolnavilor cu SARS-CoV-2.

 

Magic 5 Atelier de Web Design si website

Verifică şi

Maratonul vaccinării pe “Ilie Oană”, etapa II. Sunt aşteptaţi şi ploieşteni care vor prima doză acum!

Primăria Municipiului Ploiești îi așteaptă pe cetățeni la maratonul de vaccinare rapel anti-Covid-19, acțiune care …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *