duminică , 20 septembrie 2020
Acasă / Social / GCS: Elevii bolnavi sau care au rude bolnave cu care locuiesc pot face doar cursuri on-line!

GCS: Elevii bolnavi sau care au rude bolnave cu care locuiesc pot face doar cursuri on-line!

Medicul de familie sau medicul curant va da o adeverinţă medicală pentru copiii care sunt bolnavi sau au în familie persoane bolnave, pentru ca aceştia să facă doar ore on-line. Este una dintre precizările Grupului de comunicare strategică care face astfel lumină în această situaţie, după ce mulţi părinţi au ridicat această problemă. În plus, Grupul clarifică şi informaţia referitoare la solicitarea avizului epidemiologic, necesar doar în anumite situaţii. 

“Tinerii sunt afectați într-o mai mică măsură în cazul infectării cu noul coronavirus (COVID-19), DAR ei pot răspândi virusul, chiar fără să-și dea seama, către persoanele vârstnice și/sau cu boli cronice (ex: părinți, bunici, profesori, persoane cu deficiențe imunologice) în cazul cărora infectarea poate avea consecințe extrem de grave”, precizează într-o informare de presă GCS.

 

  • Din acest motiv, este foarte important ca tinerii să respecte măsurile de protecție sanitară și să avertizeze imediat atunci când prezintă simptome (ex: febră, tuse, nas înfundat, frisoane, dureri de cap, dureri musculare, stare de oboseală, etc).
  • Elevii cu simptome de boală NU trebuie să se prezinte la școală, iar părinții au obligația de a anunța unitatea de învățământ, precum și medicul de familie.
  • Părinții/ însoțitorii care conduc elevii la școală NU pot intra în instituția de învățământ decât în situații excepționale, cu aprobarea prealabilă a conducerii școlii.
  • Elevii care fac parte din grupe de risc în ipoteza infectării cu noul coronavirus (COVID-19), sau locuiesc cu persoane care se află în grupele de risc, pot face școala online, pe baza unei solicitări din partea părinților, în urma unei adeverințe medicale din partea medicului de familie sau a medicului curant.
  • În cazul absenței de la școală pentru cel puțin 3 zile consecutive, elevul va trebui să prezinte în momentul revenirii la școală o adeverință medicală din partea medicului de familie.
  • La fel ca și în anii precedenți, elevii care intră în noul ciclu de învățământ (ex: grădiniță – grupa mică, primar – clasa I, gimnaziu – clasa IV, liceal – clasa IX, postliceal) trebuie să prezinte o adeverință de intrare în colectivitate care poate fi eliberată de medicul de familie în cursul primei săptămâni de școală, dacă nu se regăsește în dosarul de înscriere.

 

Verifică şi

Magic 5 şi Sebastian Stefan se oferă să ajute gratuit profesorii care întâmpină dificultăţi în accesarea platformelor on-line

Cele mai multe şcoli din Ploieşti şi Prahova vor intra în scenariul galben al începutului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *