duminică , 24 ianuarie 2021
Acasă / Administratie / Dobre: “Părinţii nu vor plăti materialele de igienă pentru şcoli!”

Dobre: “Părinţii nu vor plăti materialele de igienă pentru şcoli!”

Primarul Ploieştiului, Adrian Dobre, dă asigurări că primăria va asigura materialele de igienă din şcoli şi că profesorii nu vor fi nevoiţi să ceară bani de la părinţi. Acesta va solicita în şedinţa de consiliu local de mâine suplimentarea fondurilor pentru materialele necesare menţinerii igienei în şcoli. Pe pagina sa de socializare, Dobre a precizat:

“Părinții nu trebuie să plătească materialele de igienă pentru școli. Am cerut directorilor unităților de învățământ din Ploiești, la întâlnirea pe care am avut-o săptămâna trecută, să interzică cadrelor didactice să solicite orice sumă de bani.
Prin urmare, am creat o linie separată în bugetul de venituri și cheltuieli al unităților de învățământ, dedicată în mod special materialelor sanitare și de igienă.
Mai mult decât atât, în ședința de mâine a Consiliului Local, voi propune suplimentarea bugetului pentru unitățile de învățământ cu 1.272.000 lei dintre care:
➡️950 mii lei vor fi folosiți pentru achiziția de echipamente electronice pentru transmiterea cursurilor online,
➡️322 mii lei pentru materiale sanitare (dezinfectanți, săpun, hârtie igienică, șervețele etc.).

Menționez că pe lângă cei 1.272.000 lei, pe care îi voi propune pentru alocare în ședința de mâine, la data de 1 septembrie, unitățile de învățământ mai aveau disponibili 290 mii lei pentru materiale sanitare și de igienă.

Va fi un început de an școlar dificil, având în vedere pandemia cu care ne confruntăm, dar am depus toate eforturile pentru ca elevii să meargă la școală în condiții de siguranță”

Verifică şi

Excepţii de la măsura carantinei pentru românii aflaţi în situaţii speciale sau care s-au vaccinat

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în ședința de ieri, 18 ianuarie 2021, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *