joi , 13 august 2020
Acasă / Evenimente / Şapte turişti s-au rătăcit în pădure la Valea Doftanei, noaptea. Află cum au fost salvaţi!

Şapte turişti s-au rătăcit în pădure la Valea Doftanei, noaptea. Află cum au fost salvaţi!

Şapte turişti, unul din Breaza, ceilalţi din Bucureşti, care urcaseră în zona împădurită a localităţii Valea Doftanei au trăit probabil, aventura vieţii lor. Aceştia s-au rătăcit aseară în pădure, îndată ce s-a lăsat noaptea. Unul dintre ei a sunat la 112 şi în ajutorul tuturor au mers jandarmii montani. 

Apelul a venit din apropierea podului pana în Barajul Paltinu. Cei 7 turisti s-au aventurat pe timpul zilei din Breaza, locul de domiciliu al conducatorului grupului,  cu directia catre Barajul Paltinu. Din cauza intunericului au pierdut directia, traseul fiind îngreunat.

Conducatorul grupului a hotărât coborârea pe coardă pentru iesirea catre drumul de legatura catre baraj. Acesta a fost singurul care a a reusit să coboare în siguranta in drum, de unde a apelat SNUAU 112, solicitând ajutor.

Cei 6 turisti au fost contactati de catre jandarmi si îndrumați sa ramana statici, in loc sigur, pana la sosirea echipajului format din 4 jandarmi montani bine pregatiti si echipati cu materialele necesare interventiei în coardă si coborâre în rapel. Actiunea de recuperare s-a terminat după ora 1.00, turiştii fiind coborâţi la Şotrile, fără probleme de sănătate.

informaţii IJJ Prahova

foto ilustrativa

Verifică şi

Grup de turiști coborât de jandarmi de pe munte din cauza unui urs

În data de 08.08.2020, în jurul orelor 19.00, în urma unui apel sosit prin numărul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *