joi , 26 noiembrie 2020
Acasă / Evenimente / Şapte turişti s-au rătăcit în pădure la Valea Doftanei, noaptea. Află cum au fost salvaţi!

Şapte turişti s-au rătăcit în pădure la Valea Doftanei, noaptea. Află cum au fost salvaţi!

Şapte turişti, unul din Breaza, ceilalţi din Bucureşti, care urcaseră în zona împădurită a localităţii Valea Doftanei au trăit probabil, aventura vieţii lor. Aceştia s-au rătăcit aseară în pădure, îndată ce s-a lăsat noaptea. Unul dintre ei a sunat la 112 şi în ajutorul tuturor au mers jandarmii montani. 

Apelul a venit din apropierea podului pana în Barajul Paltinu. Cei 7 turisti s-au aventurat pe timpul zilei din Breaza, locul de domiciliu al conducatorului grupului,  cu directia catre Barajul Paltinu. Din cauza intunericului au pierdut directia, traseul fiind îngreunat.

Conducatorul grupului a hotărât coborârea pe coardă pentru iesirea catre drumul de legatura catre baraj. Acesta a fost singurul care a a reusit să coboare în siguranta in drum, de unde a apelat SNUAU 112, solicitând ajutor.

Cei 6 turisti au fost contactati de catre jandarmi si îndrumați sa ramana statici, in loc sigur, pana la sosirea echipajului format din 4 jandarmi montani bine pregatiti si echipati cu materialele necesare interventiei în coardă si coborâre în rapel. Actiunea de recuperare s-a terminat după ora 1.00, turiştii fiind coborâţi la Şotrile, fără probleme de sănătate.

informaţii IJJ Prahova

foto ilustrativa

Verifică şi

Prima zăpadă i-a blocat pe doi turiști la Piatra Arsa cu tot cu masina

Chiar daca au fost avertizați de meteorologi că vremea se va răci accentuat și o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *