joi , 13 august 2020
Acasă / Evenimente / Metoda “Pomana” lovește în continuare. De ce sa nu îți dai bijuteriile în speranța că vei primi mai multe!

Metoda “Pomana” lovește în continuare. De ce sa nu îți dai bijuteriile în speranța că vei primi mai multe!

 

În această dimineață, polițiștii din cadrul Secției de Poliție nr. 2 Ploiești, cu sprijinul colegilor de la Inspectoratul Județean de Poliție Dâmbovița, au efectuat 3 percheziții în localitatea Răcari, la domiciliile unor persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni de înșelăciune, comise prin metoda ,,pomana”. Un mandat de aducere a fost pus în executare.
Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada iulie 2019 – iunie 2020, persoanele în cauză, ar fi abordat părțile vătămate, pe stradă, sub pretextul că ar vrea să le ofere bijuterii din aur în memoria unei persoane decedate. În schimb, acestea le-ar fi cerut victimelor să le dea bijuteriile personale, care ar fi fost împachetate într-un șervețel, ce urma să fie desfăcut doar după ce părțile vătămate ajungeau la domiciliu. Ulterior, acestea constatau că în șervețel se aflau doar alte hârtii și că bijuteriile primite de la persoanele bănuite erau fabricate din materiale neprețioase.
Prejudiciul creat se ridică la valoarea de 29.000 de lei.
De la locațiile vizate au fost ridicate mai multe bunuri, bani și bijuterii, susceptibile a proveni din activitatea infracțională.
O persoană a fost condusă la sediul poliției pentru audieri.
Activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din IGPR.
De asemenea, au participat și polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Dâmbovița.

Comunicat IPJ ph

Foto ilustrativa

Verifică şi

Grup de turiști coborât de jandarmi de pe munte din cauza unui urs

În data de 08.08.2020, în jurul orelor 19.00, în urma unui apel sosit prin numărul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *