duminică , 24 ianuarie 2021
Acasă / Administratie / Suspiciuni de COVID-19 într-un centru privat de îngrijire a bătrânilor din Homorâciu

Suspiciuni de COVID-19 într-un centru privat de îngrijire a bătrânilor din Homorâciu

Alertă sanitară într-un centru privat de îngrijire a bătrânilor din Prahova. Potrivit DSP Prahova, 19 persoane angajate aici au fost testate pozitiv la COVID-19, fiind vorba despre prima testare. Testaţi au fost şi cei 68 de beneficiari, dar pentru aceştia analizele sunt în lucru. 

Astfel, “pe data de 23 iunie au existat câteva suspiciuni în rândul beneficiarilor, iar conducerea unității respective a anunțat Direcția de Sănătate Publică Prahova care a decis testarea imediată atât a întregului personal (34 de angajați), cât și persoanelor internate aici (68 de beneficiari). Primele rezultate sosite au fost cele ale personalului angajat aici. Astfel, dintre cele 34 de probe prelevate cadrelor care se ocupă de îngrijirea vârstnicilor, 19 au fost positive, 13 negative, iar două sunt încă în lucru. Tot în lucru sunt și cele 68 de probe prelevate de la beneficiari. Cadrele depistate pozitiv au fost internate. DSP a dispus ca personalul care a fost testat și are rezultate negative să rămână în izolare la locul de muncă și să asigure continuitatea serviciilor, cu luarea unor măsuri suplimentare de protecție”, se arată într-un comunicat de presă transmis de către Prefectura Prahova.

Surse apropiate anchetei epidemiologice ne-au dezvăluit faptul că este vorba despre un centru privat de îngrijire a vârstnicilor din satul Homorâciu, comuna Izvoarele. În ceea ce priveşte centrele din cadrul DGASPC, personalul şi beneficiarii de aici au fost testaţi în mai multe rânduri, ultimele rezultate fiind cele din 6 iunie, care au fost negative.

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, 277 de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus. Dintre cei 277 de prahoveni confirmați de la începutul epidemiei și până în prezent, opt au decedat, iar 105 au fost declarați vindecați și externați. În secțiile de Terapie Intensivă din județ, destinate îngrijirii bolnavilor infectați cu virusul SARS-CoV-2, sunt internați 11 pacienți.

În baza Ordinului ministrului Sănătății nr.1137/2020, pe parcursul zilei de 24 iunie, au mai fost externați 23 de pacienți asimptomatici sau cu forme ușoare ale bolii COVID-19. Aceștia au obligația să mai stea încă patru zile în izolare la domiciliu. Conform prevederilor Ordinului de Ministru, pe durata izolării, monitorizarea stării de sănătate a acestor pacienți se face de către medicul de familie, zilnic, prin telemedicină. Cei care nu sunt înscriși la un medic de familie sunt monitorizați zilnic de către DSP.

 

 

 

 

Verifică şi

Excepţii de la măsura carantinei pentru românii aflaţi în situaţii speciale sau care s-au vaccinat

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în ședința de ieri, 18 ianuarie 2021, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *