luni , 13 iulie 2020
Acasă / Social / Înălţarea Domnului, sărbătorită la Ploieşti prin slujbe cu puţini enoriaşi

Înălţarea Domnului, sărbătorită la Ploieşti prin slujbe cu puţini enoriaşi

Ploieştenii nu au sărbătorit pentru a doua oară Paştele, ca la Constanţa, ci Înălţarea Domnului, aşa cum se cuvine. Chiar dacă, din cauza restricţiilor impuse de starea de alertă, enoriaşii nu au putut intra în lăcaşele de cult, ci au fost nevoiţi să asculte slujba din faţa bisericii, tot au fost mulţi cei care au punctat, astăzi, această sărbătoare participând la evenimentul religios. 

În faţa Catedralei Sfântul Ioan Botezătorul, a fost chiar un grup de persoane care au îmbrăcat straie tradiţionale şi au arborat steaguri tricolore. Dar dacă în anii trecuţi bisericile erau pline de credincioşi, acum se poate observa că oamenii au preferat să se roage de acasă.

Astăzi, preşedintele Klaus Iohannis a dat citire mai multor măsuri de relaxare ce se vor produce de la 1 iunie, dar niciuna nu priveşte lăcaşele de cult. 

Înălțarea Domnului este o mare sărbătoare creștină, care comemorează înălțarea la cer a lui Iisus Christos, la 40 de zile după Învierea Domnului. De această sărbătoare sunt legate multe obiceiuri şi tradiţii. Se înroşesc ouă, se bat vitele cu leustean, ca sa se ingrase si sa fie ferite de boli, femeile impart lapte dulce, fiert cu pasat şi azime calde ceapa verde si rachiu, dacă au persoane decedate în familie. Se crede ca cine moare de la Pasti pana la Înălţare ajunge in Rai, iar ce se seamana dupa Ispas, nu rodeste.

Verifică şi

Prahova: Contestaţiile nu au modificat prea mult notele elevilor la Evaluarea Naţională

Ministerul Educației și Cercetării a centralizat rezultatele finale ale absolvenților clasei a VIII-a,  obținute în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *