marți , 15 iunie 2021
Acasă / Social / Un laborator de analize din Ploieşti va face teste de sânge pentru identificarea anticorpilor anti SARS-CoV-2 IgG si anti COVID-19

Un laborator de analize din Ploieşti va face teste de sânge pentru identificarea anticorpilor anti SARS-CoV-2 IgG si anti COVID-19

Din 11 mai, un laborator de analize medicale din Ploieşti va face teste de sânge pentru identificarea anticorpilor anti SARS-CoV-2 IgG si anti SARS-CoV-2IgM (COVID-19). Testările vor costa între 100 şi 120 de lei, anunţă IconLab. Din start, specialiştii dezvăluie faptul că testele serologice nu detectează virusul, ci evidenţiază prezenţa anticorpilor care au luptat împotriva virusului. Asta înseamnă că testul nu va diagnostica virusul din prima zi de câdn acesta a infectat corpul, ci în perioada 10-21 zile de debutul simptomelor. 

Explicaţii pentru a lua o decizie în cunoştinţă de cauză

Testarea moleculară (RT-PCR) este și va rămâne metoda de screening și detecție în faza acută a infecției COVID-19 (identifică direct virusul în tractul respirator, deci cazurile contagioase).

Testele serologice nu sunt recomandate în prezent pentru screening-ul și diagnosticul infecției COVID-19, deci pentru detectarea cazurilor contagioase. Aceste teste serologice pot fi utilizate pentru a identifica expunerea persoanelor la virusul SARS-CoV-2 și arată răspunsul imun al organismului la infecția cauzată de virus, indiferent dacă pacientul a fost simptomatic sau nu. Testele serologice nu detectează virusul, pun în evidență prezența anticorpilor IgM sau IgG împotriva virusului. Nu se cunoaște cu exactitate cât de rapid apare răspunsul imun al organismului prin producerea de anticorpi, cât timp persistă acești anticorpi în sânge, dacă toate persoanele infectate produc anticorpi detectabili sau dacă titrul lor se corelează cu simptomatologia. În primele zile ale unei infecții, când răspunsul imun al organismului încă se construiește, cel mai probabil ca anticorpii nu pot fi detectați. Majoritatea studiilor efectuate până în prezent arată că anticorpii specifici pot fi depistați după 10 – 21 de zile de la debutul simptomatologiei. Conform ultimelor investigații epidemiologice, perioada de incubație a infecției cu SARS-CoV-2 este între 3-7 zile (minim 1 zi și maxim 14 zile), timp în care persoana infectată este contagioasă.

Testele serologice oferite de IconLab au certificare CE-IVD, pe metoda de diagnostic ELISA (Enzyme Immunoassay), cat si teste rapide prin metoda imunocromatografica. In perioada imediat urmatoare va fi disponibila si o alta metoda, CLIA (Chemiluminescence Immunoassay).

Pe baza evaluarilor efectuate atat de noi pe plan intern, dar mai ales de producatorii dispozitivelor medicale prin studiile clinice efectuate, metodele de diagnostic amintite mai sus au obtinut urmatoarele rezultate:

1. Ac anti Covid 19 IgG/IgM (test rapid, metoda imunocromatografica)
Sensibilitatea medie >96.86%
Specificitate medie >99.39%

2. Ac. Anti SARS-Cov 2 IgG (test cantitativ, metoda ELISA)
Sensibilitatea medie >98%
Specificitate medie >95%

3. Ac. Anti SARS-Cov 2 IgM (test cantitativ, metoda ELISA)
Sensibilitatea medie >98%
Specificitate medie >98%

Limitările testelor serologice

Rezultatele testelor serologice nu trebuie utilizate ca unică bază pentru diagnosticarea sau excluderea infecției SARS-CoV-2. Nu sunt recomandate în prezent pentru detectarea cazurilor contagioase.

Rezultatele negative ale testelor serologice nu exclud infecția cu SARS-CoV-2, în special la cei care au fost în contact cu virusul.
În cazul suspiciunii unei infecții acute se recomandă RT-PCR, cu identificarea directă a virusului SARS CoV-2.

În cazul persistenței unei suspiciuni de infecție subacută, se recomandă control serologic la 1-2 săptămâni).

Rezultatele pozitive se pot datora unei infecții anterioare sau prezente cu tulpini de coronavirus care nu sunt SARS-CoV-2, cum ar fi coronavirus HKU1, NL63, OC43 sau 229E.

Rolul testelor serologice

Întrucât momentul infectării cu virus este adesea necunoscut, combinarea RT-PCR și a testelor serologice poate îmbunătății acuratețea diagnosticului COVID-19.

Interpretarea corectă a rezultatelor combinate poate îmbunătății diagnosticul rapid și diagnosticul diferențial al COVID-19, permitând o mai bună înțelegere a încărcăturii virale și a evoluției bolii, astfel încât să ghideze diagnosticul și tratamentul clinic.

Testarea anticorpilor este un instrument de valoare suplimentar, pentru a exclude cazurile RT-PCR negative.

Testele serologice pot juca un rol esențial în lupta împotriva COVID-19, ajutând profesioniștii din domeniul sănătății să identifice persoanele care au fost expuse la virusul SARS CoV-2 și au dezvoltat un răspuns imun. Rezultatele testelor serologice sunt importante în detectarea infecțiilor la pacienții cu simptomatologie redusă sau asimptomatici.

În viitor, testarea serologică, ar putea avea o mare importanță în elaborarea strategiilor de sănătate publică.

Servicii medicale disponibile în cadrul laboratorului IconLab

 • Anticorpi anti SARS-CoV-2 IgM
  • Pret: 120 lei, durata executie 5 zile lucratoare
 • Anticorpi anti SARS-CoV-2 IgG
  • Pret: 120 lei, durata executie 5 zile lucratoare
 • Anti Covid-19 IgM/IgG – test rapid
  • Pret: 100 lei, durata executie 1 zi
  • Nota:Pentru recoltare este OBLIGATORIE programarea la numele de telefon: 0244.700.251 sau 0787.646.024 si respectarea in totalitate a conditiilor interne impuse. Pentru a patrunde in spatiile noastre este obligatorie purtarea unei masti/protectie faciala, dezinfectarea mainilor cu dezinfectant pus la dispozitie de catre IconLab cat si folosirea botosilor de unica folosinta pe care-i veti gasi la intrarea in spatiile noastre.Adrese centre recoltare:
   1. Str. Mihai Bravu 107A, Ploiesti
   – Orar: 07.00 – 13.002. Str. Sld Erou Moldoveanu Marian 5A, Ploiesti, COMPLEX AURORA VEST
   – Orar: 07.00 – 11.00

    

Magic 5 Atelier de Web Design si website

Verifică şi

Video- Eveniment de lansare deosebit la Hipodromul din Ploieşti. Numărul 4 al Lace Magazine by Loredana Chelba

Lace Magazine, revista prahovenilor care au ceva important de spus, a ajuns la numărul 4, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *