duminică , 24 ianuarie 2021
Acasă / Administratie / Premierul Orban: Bugetarii vor intra câte 15 zile în şomaj tehnic!

Premierul Orban: Bugetarii vor intra câte 15 zile în şomaj tehnic!

Guvernanţii caută surse de finanţare pentru susţinerea economiei greu încercate de criza COVID. După ce în urmă cu o săptămână ministrul finanţelor declara că personal s-a gândit la tăieri salariale, în această seară premierul Ludovic Orban a declarat la B1Tv, citat de ştiripesurse.ro, că mulţi bugetari vor intra câte 15 zile pe lună în şomaj tehnic. Pe perioada şomajului tehnic nu se vor lua nici tichete de masă, a anunţat premierul.

Evident nu este vorba despre bugetarii aflaţi acum în prima linie a luptei cu virusul: angajaţii din sănătate sau apărare (MAI şi MAPN) şi nici sectoarele publice foarte încărcate, cum ar fi Casele de pensii, AJOFM, ITM. 

“În alte sectoare publice ne-am gândit la un mecanism pe care îl vom introduce într-o reglementare, care ţine oarecum şi de o evitare a riscului de răspândire a virusului, un mecanism relativ simplu, în care împărţim angajaţii, să spun, în două. Angajaţii sunt gândiţi în cele două părţi egale, fiecare parte să poată să menţină funcţionalitatea instituţiei publice, şi jumătate din angajaţi lucrează 15 zile, restul de 15 zile urmând să fie într-o formă de şomaj tehnic, plătiţi la fel cum se plăteşte şomajul tehnic, cu 75%. Restul de 15 zile vin la muncă ceilalţi care au stat în şomaj tehnic perioada respectivă. Ăsta este mecanismul pe care l-am gândit” a declarat Ludovic Orban.

Citeşte în continuare: https://www.stiripesurse.ro/video-ludovic-orban-anunta-omaj-tehnic-pentru-cei-mai-multi-bugetari-cine-nu-va-fi-atins-de-noua-d_1451107.html

 

 

 

Verifică şi

Excepţii de la măsura carantinei pentru românii aflaţi în situaţii speciale sau care s-au vaccinat

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în ședința de ieri, 18 ianuarie 2021, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *