sâmbătă , 30 mai 2020
Acasă / Administratie / Din 10 aprilie, prahovenii vor fi obligaţi să poarte măşti în spaţii publice

Din 10 aprilie, prahovenii vor fi obligaţi să poarte măşti în spaţii publice

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova a aprobat astăzi, în cadrul ujnei şedinţe extraordinare, purtarea obligatorie a măştilor de protecţie în spaţii publice, pe raza judeţului. Decizia a fost luată ca măsură pentru prevenirea răspândirii COVID-19, în special de către persoanele asimptomatice (care nu prezintă simptome, nu cunosc că sunt infectate, dar care pot transmite virusul altor persoane cu care intră în contact), anunţă Prefectura Prahova printr-un comunicat de presă. 

Măsura va intra în vigoare abia pe 10 aprilie, pentru ca prahovenii să se pregătească. Pentru că este cunoscută criza de măşti, sunt permise folosirea unor metode alternative: se pot folosi eşarfe, măşti din material textil dens sau orice alte tipuri de protecţie care să acopere nasul şi gura.

CJSU Prahova a stabilit că purtarea măştilor este obligatorie pentru persoanele care merg cu mijloace de transport în comun, se află în spații publice (instituții publice, spații comerciale, piețe agroalimentare, gări, autogări etc.) sau în cazul deplasărilor scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, pentru nevoile animalelor de companie/domestice, indiferent de loc – străzi, parcuri.

Astfel, Prahova devine cel de-al şaptelea judeţ în care purtarea măştii va deveni obligatorie. Nepurtarea măştii va atrage după sine amendă între 2.000 şi 20.000 de lei potrivit OUG 1 din 1999, actualizată. 

 

Verifică şi

De la 1 iunie, vom fi mai liberi! Vezi ce interdicţii se ridică şi cum!

De la 1 iunie, mai multe activităţi interzise în starea de urgenţă şi cea de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *