sâmbătă , 30 mai 2020
Acasă / Administratie / Surse: Primari prahoveni ameninţă proprietarii de pensiuni care vor să primească carantinaţi!

Surse: Primari prahoveni ameninţă proprietarii de pensiuni care vor să primească carantinaţi!

31 de prahoveni veniţi azi noapte din ţările din zona roşie aşteaptă  la marginea Ploieştiului, în Parcul Municipal Vest să intre în centre de carantină pentru 14 zile după cum prevăd ordonanţele militare. Locurile de carantinare identificate de către autorităţi până acum sunt ocupate total, iar altele ar fi în curs de amenajare. 

Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Prahova aceste persoane vor fi carantinate in cursul zilei de azi.

“Locurile de până acum au fost ocupate, au fost identificate altele care acum sunt in curs de amenajare (împărțirea pe camere a pers singure, familii, plus dezinfecția, instaurarea pazei). Oamenii au primit mâncare, apa, cei de la ISU au instalat un cort. Dar se menține problema accesului la locurile de cazare. În ciuda eforturilor comune ale Prefecturii Prahova si CJ Prahova, foarte mulți primari refuză să accepte sa existe spații de carantină in localitățile lor. Problema este ca in HG 201/2020 scrie clar ca autoritatea publică locală trebuie sa asigure aceste locuri, ceea ce s-a inteles si aplicat in foarte putine localități, Prefectura văzându-se nevoită să acopere sarcina asta”, se arată într-o informare de presă.

Surse apropiate administraţiei publice judeţeane ne-au dezvăluit faptul că mulţi dintre primarii care au pe raza localităţilor lor pensiuni ale căror proprietari ar dori să deschidă pentru carantinaţi, i-au ameninţat pe aceşti cetăţeni că în situaţia în care vor primi carantinaţi, ei nu le vor mai elibera autorizaţiile de funcţionare pe viitor.

Decizia are la bază teama că localnicii nu îi vor mai vota la alegerile din acest an, furioşi fiind că au pe raza localităţii lor persoane posibil infectate cu COVID-19.

Direcţiile de Sănătate Publică plătesc pentru cei carantinaşi 230 de lei pentru cazare şi 70 de lei norma de hrana pe zi pentru fiecare persoană în parte.

Verifică şi

De la 1 iunie, vom fi mai liberi! Vezi ce interdicţii se ridică şi cum!

De la 1 iunie, mai multe activităţi interzise în starea de urgenţă şi cea de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *