marți , 31 martie 2020
Acasă / Administratie / Criză de materiale de protecţie anti COVID-19 la Maternitatea Ploieşti. Află ce spune managerul!

Criză de materiale de protecţie anti COVID-19 la Maternitatea Ploieşti. Află ce spune managerul!

Cadrele medicale de la Maternitatea Ploieşti se plâng că nu mai au materiale de protecţie şi că sunt descoperite în faţa COVID-19. Medici şi asistente spun că în spital nu mai sunt halate, măşti, vizete sau mănuşi de unică folosinţă, absolut necesare în această situaţie. 

Contactat telefonic, Gheorghe Alexandru, managerul Spitalului de obstetrică şi ginecologie din Ploieşti a recunoscut în parte plângerile personalului medical, declarând că există stocuri minime de materiale de protecţie.

“Avem dezinfectanţi, dar la capitolul măşti stăm cel mai rău. De trei zile nu mai sunt în magazie, iar pe secţie sunt puţine. Am primit recent 500 de măşti cu filtru tip FFP 1 şi le-am repartizat pe secţii în aşa fel încât să se ajungă cât mai mult. Dar în maternitate avem 33 de medici şi 80 de asistente care au nevoie de măşti cu grad ridicat de protecţie tipul FFP 2 şi FFP 3. Am comandat în urmă cu câteva zile 5.000 de măşti chirurgicale, 11.000 de bonete, 165 de combinezoane, dezinfectant, botoşi, ochelari de protecţie şi halate ramforsate, care vor sosi, măcar o parte, luni”, a declarat Gheorghe Alexandru.

Chiar dacă stocurile se vor reface în câteva zile, nu strică niciodată o mână de ajutor. Pe această cale facem apel către toţi agenţii economici care doresc să ajute unităţile sanitare cu materiale în această perioadă să meargă să le ducă dezinfectanţi, mănuşi, măşti pentru că sigur e nevoie de ele.

Verifică şi

Colegiul Medicilor Prahova solicită testarea imediată şi periodică a personalului medical

Biroul Executiv al Colegiului Medicilor Prahova a transmis un mesaj administraţiei judeţene prin care atrage …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *