marți , 4 august 2020
Acasă / Social / Fundaţiile Comunitare cer transperenţă în comunicare pentru COVID-19, ca să ştie cum să ajute

Fundaţiile Comunitare cer transperenţă în comunicare pentru COVID-19, ca să ştie cum să ajute

Fundațiile Comunitare cu sprijinul Asociației pentru Relații Comunitare solicită Grupului de Comunicare Strategică al Guvernului României să fie mai transparent în ceea ce priveşte mesajele pe care le furnizează presei şi populaţiei, pentru ca aceste ONG-uri care fac strângeri de fonduri să ştie exact unde trebuie să îndrepte acest ajutor. 

“Sub umbrela Federației Fundațiile Comunitare din România, Fundațiile Comunitare alături de Asociația pentru Relații Comunitare își exprimă îngrijorarea și fac apel autorităților de a publica pe cât mai des posibil informații defalcate pe județ, actualizate și complete, referitoare la evoluția epidemiei Covid-19 în România.

Apelul vine în contextul în care Fundațiile Comunitare desfășoară ample campanii de strângeri de fonduri pentru echiparea spitalelor locale și a personalului medical în lupta cu COVID-19, în baza centralizării nevoilor. În plus, o mobilizare generală din partea Fundațiilor Comunitare se întâmplă și în zona de prevenție, astfel încât fără informații transmise în timp real este dificil să existe o acoperire a nevoilor urgente.

Citeste pe acelasi subiect aici: https://prahovaeconomica.eu/2020/03/19/uniti-pentru-sanatate-fondul-care-isi-propune-sa-sustina-viata-pe-timp-de-pandemie/

Asociația pentru Relații Comunitare susține acest apel pentru transparență și responsabilitate. ARC a lansat, în urmă cu o săptămână, Fondul de Urgență, un instrument prin care sprijină organizațiile locale să doteze cu aparatură medicală și echipament de protecție spitalele din țară. Până în acest moment, am susținut inițiativele locale, în principal fundații comunitare, cu peste 600.000 de euro, însă munca noastră a tuturor ar putea fi mult mai eficientă și ar avea șanse sa salveze mai multe vieți dacă coordonarea între inițiativele societății civile și ale instituțiilor statului ar funcționa.

În urma nevoilor constatate, solicităm explicit:

– Publicarea informațiilor actualizate, cel puțin o dată pe zi, despre cazurile oficiale referitoare la infectarea cu virusul SARS-COV-2 (testări, cazuri confirmate, vindecări, decese) pe fiecare județ, astfel încât Fundațiile Comunitare să poată răspunde specific în comunitățile pe care le deservesc.
– Transparentizarea alocărilor bugetare pentru toate instituțiile și organizațiile implicate, inclusiv pe fiecare spital județean, data de la care intră în uz și în ce proporție.
– Publicarea periodică a necesarului de echipamente și materiale sanitare, stocurile și achizițiile făcute sau în curs de lansare pentru a prioritiza inițiative comune de suport ale Fundațiilor Comunitare în plan local.

– Clarificarea și simplificarea procedurilor de achiziții într-un sistem transparent în situații de urgență și informarea publică permanentă privind nevoile de materiale și echipamente medicale la nivelul spitalelor și instituțiilor implicate.

Pentru a evita intrarea în colaps a sistemului medical și pentru a proteja categoriile vulnerabile, organizațiile neguvernamentale, precum Fundațiile Comunitare, solicită acces la informații actualizate de cel puțin trei ori pe săptămână sau cât mai des posibil”, se arată în comunicatul emis de ARC.

Fundații Comunitare semnatare ale apelului:
● Fundația Comunitară Alba
● Fundația Comunitară Bacău
● Fundația Comunitară Banatul Montan
● Fundația Comunitară Brașov
● Fundația Comunitară București
● Fundația Comunitară Cluj
● Fundația Comunitară Dâmbovița
● Fundația Comunitară Galați
● Fundația Comunitară Iași
● Fundația Comunitară Mureș
● Fundația Comunitară Odorheiu Secuiesc
● Fundația Comunitară Oradea
● Fundația Comunitară Prahova
● Fundația Comunitară Sibiu
● Fundația Comunitară Timișoara
● Fundația Comunitară Țara Făgărașului
● Asociația pentru Relații Comunitare

Comunicat de presă

Verifică şi

Concert al Filarmonicii din Ploieşti, mâine, în faţa Bisericii Sfântul Andrei

Orchestra simfonică ploieșteană avându-l la pupitrul dirijoral pe maestrul Radu Postăvaru vă așteaptă joi, 23.07.2020, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *