duminică , 20 septembrie 2020
Acasă / Economic / Workshop la CCI Prahova: „Creșterea performanței companiilor românești în regiunea extinsă a Mării Negre”

Workshop la CCI Prahova: „Creșterea performanței companiilor românești în regiunea extinsă a Mării Negre”

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR), împreună cu Camera de Comerț și Industrie Prahova și Institutul Kaizen, au organizat astăzi, 23 ianuarie, la Ploiesti, la sediul CCI Prahova, workshop-ul „Creșterea performanței companiilor românești în regiunea extinsă a Mării Negre”, primul eveniment organizat în marja președinției CCIR la Consiliului de Afaceri al Organizației de Cooperare Economică la Marea Neagră (BSEC – BC).

În primul semestru al anului 2020, România va asigura Președinția-în-Exercițiu a Organizaţiei Cooperării Economice a Mării Negre (BSEC), sub motto-ul ,,Bridging Shores through Enhancing Cohesion”, acesta fiind al șaselea mandat asumat de țara noastră de la înființarea Organizației. Tot în această perioadă, CCIR va deține Președinția rotativă a Consiliului de Afaceri al Organizației de Cooperare Economică la Marea Neagră (BSEC – BC).

Prioritatea mandatului României îl constituie continuarea dezvoltării cooperării economice regionale interguvernamentale în cadrul BSEC, cu accent asupra dezvoltării următoarelor domenii: transporturi, energie, mediu, combaterea criminalității, și organizarea proiectelor în concordanță cu resursele financiare existente.

„Evenimentul de astăzi este deosebit de important atât pentru Camera de Comerț și Industrie Prahova, cât și pentru județul Prahova  – unul dintre cele mai puternice județe ale României din punct de vedere economic, pentru că reprezintă un excelent cadru de dialog pe teme actuale de interes pentru reprezentanții mediului de afaceri, din doua puncte de vedere. Primul este legat de faptul că Regiunea Mării Negre are o mare importanță strategică datorită resurselor naturale foarte bogate, în special petrol și gaze, iar Prahova, după cum se știe, este fieful sectorului petrolier în România. Al doilea punct de vedere are legătură cu nevoia de inovare, de continua îmbunătățire, la nivelul companiilor prahovene și românești”, a declarat in deschiderea evenimentului Președintele CCI Prahova, Dl.Aurelian Gogulescu.

Dl. Eduard Costin, Directorul Direcției de Relații Externe al CCIR, a transmis mesajul Președintelui CCIR – Dl.Mihai Daraban: „Din totalul de 12 state membre ale OCEMN, doar trei sunt membre ale Comunității Europene, respectiv România, Bulgaria și Grecia. Remarc necesitatea eliminării decalajelor în raport cu UE și a creării unui cadru propice compatibilizării graduale a OCEMN și a membrilor acestei organizații cu Comunitatea Europeană. Cifrele actuale sunt o dovadă relevantă a acestor decalaje. Astfel, comparând media produsului intern brut pe cap de locuitor al UE, de 28.280 euro, la nivelul anului 2018, cu cea a statelor OCEMN, care în aceeași perioadă a înregistrat 7.114 euro, constatăm o diferență alarmantă. Inițiativa CCIR de a organiza acest eveniment, în parteneriat cu Institutul Kaizen România, vine în sprijinul antreprenorilor din aceste țări prin expunerea unor modalități de eficientizare și modernizare a activității economice și implicit de creștere a capacității operatorilor economici de accesare a piețelor extern.”

La eveniment au fost prezenti Prefectul judetului Prahova – Dl. Cristian Ionescu, Subprefectul  – Dna. Maria Mihaela Duta, Dl. Alain Schodts – Presedintele Camerei de Comert Bilaterale Belgia-Luxemburg-Republica Moldova, dar si reprezentantii Kaizen Institute Romania, Dl. Julien Bratu – Country Manager si Dl. Andrei Radutu – Marketing Manager, care au facut o prezentare a conceptului Kaizen in business  – extrem de interesanta si de apreciata de cei aproximativ 70 reprezentanti ai companiilor si institutiilor din Prahova, dar si din Buzau, Giurgiu, Arges, Bistrita, Ilfov, Galati, Vrancea, Neamt si Calarasi.

Cooperarea economică a Mării Negre (BSEC) a luat ființă odată cu semnarea Declarației de la Summit-ul de la Istanbul și a Declarației de la Bosfor de către șefii de stat și de guvern ai țărilor din regiune. BSEC servește ca un forum de cooperare într-o gamă largă de domenii pentru 12 state membre: Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Moldova, România, Rusia, Serbia, Turcia și Ucraina.

comunicat de presă CCI Prahova

Verifică şi

Anunţ public de mediu pentru Petrotel Lukoil Ploieşti

PETROTEL LUKOIL SA, titular al proiectului ,,Montarea unor echipamente noi pentru optimizarea schimbului de caldura …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *