duminică , 20 septembrie 2020
Acasă / Administratie / Vântul de aseară a făcut multe pagube în Prahova

Vântul de aseară a făcut multe pagube în Prahova

Până în seara aceasta la ora 20.00,  Prahova se află sub cod galben de vânt. Manifestările nefaste s-au văzut încă de aseară. ISU Prahova a anunţat, printr-un comunicat de presă că, pe parcursul nopții, din cauza vântului puternic, pe DJ 102I între localitățile Câmpina și Valea Doftanei un acoperiș de la o locuință părăsită a căzut pe partea carosabilă, traficul fiind blocat timp de 15 minute.

Totodată, pompierii au acționat pe DN1, în sensul Ploiești – Brașov, pe raza localității Nistorești și în zona Gării Comarnic pentru a îndepărta două panouri publicitare căzute pe carosabil.

Rafalele de vânt puternice au cauzat probleme și în comuna Bărcănești, pe DN1, unde un copac a căzut pe partea carosabilă în sensul de mers Ploiești – București, iar în comuna Drajna un fir de joasă tensiune s-a rupt, punând în pericol propietatatea. Cu ajutorul drujbelor, militarii au acționat pentru îndepărtarea copacului.
În cursul nopții au fost afectați 5422 de consumatori cu 53 puncte de transformare, din localitățile Câmpina, Lapoș, Sîngeru, Salcia și Apostolache. Pe parcursul nopții, 12 echipaje specializate au lucrat pentru remedierea defecțiunilor, în prezent nu mai avem situații raportate în acest sens.

Pe durata manifestării vântului puternic, recomandăm populației să se adăpostească în imobile sau spații închise, care le asigură protecția.

În situația în care sunteți surprinși în zone deschise, trebuie să vă îndepărtați rapid de zona în care se manifestă fenomenele și să identificați un spațiu care garantează protecția.

Dacă vă aflați în autovehicul, trebuie să vă îndepărați, pe cât este posibil, de zona în care vântul suflă cu putere. De asemenea, trebuie să rămâneți în interiorul autovehiculului și să purtați centura de siguranță.

Nu în ultimul rând, recomandăm cetățenilor să anunțe imediat autoritățile prin numărul 112, dacă au informații despre persoane care se află în pericol sau alte situații care pot afecta negativ comunitățile.

fotografie de arhiva

Verifică şi

Ansambluri modulare pentru strângerea gunoiului selectiv pentru ploieşteni

Consiliul Județean Prahova a achiziționat 100 de ansambluri modulare în valoare de 1 milion de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *