marți , 31 martie 2020
Acasă / Administratie / Tribunalul Prahova şi-a suspendat activitatea. Se vor judeca doar urgenţele!

Tribunalul Prahova şi-a suspendat activitatea. Se vor judeca doar urgenţele!

Tribunalul Prahova anunţă că îşi suspendă activitatea începând cu ziua de astăzi, judecându-se doar cauzele urgente. Magistraţii protestează faţă de măsurile privind pensiile speciale pentru personalul auxiliar din justiție pe care le vor aborgate.

Printr-un comunicat de presă, Tribunalul Prahova a anunţat: “Prin Hotărârea Adunării Generale a Judecătorilor din cadrul Tribunalului Prahova din data de 19.12.2019, urmare a propunerilor legislative de natură să afecteze independenţa sistemului de justiţie şi pentru eliminarea imixtiunilor politice, s-a stabilit ca, începând cu data de 20.12.2019, activitatea de judecată, cu excepţia cauzelor urgente, să fie suspendată.

Durata suspendării, decisă prin Hotărârea Adunării Generale a Judecătorilor din cadrul Tribunalului Prahova, va fi reevaluată la începutul lunii ianuarie 2020 în funcţie de respectarea climatului de independenţă necesar înfăpturirii actului de justiţie în condiţii optime şi în beneficiul cetăţenilor”.

Tot printr-un comunicat de presă, mai multe uniuni sindicale-Sindicatul Național al Grefei Judiciare Dicasterial, Sindicatul Dreptatea Vrancea, Sindicatul SinJust Bihor, Sindicatul Liber al Lucrătorilor din Justiție ”Grefierul” Alba, Sindicatul Dreptatea Bacău, afiliate la Federația PUBLISIND în colaborare cu
Asociația Grefierilor din România, şi-au detaliat nemulţumirile.

“În ședința din data de 10 decembrie 2019 Comisia de muncă și protecție socială a decis amânarea pentru luna februarie 2020 a celor două proiecte de lege privind abrogarea pensiilor speciale și de serviciu, pentru ca Guvernul României să-și exprime un punct de vedere cu privire la acestea.
Cele două proiecte au fost repuse pe ordinea de zi a aceleiași comisii în data de 17 decembrie 2019, iar în urma votului a fost adoptat proiectul de lege PL-x 292/2019 care privește abrogarea pensiilor de serviciu și pentru personalul auxiliar de specialitate (grefieri) din sistemul judiciar.
Cu toate că Ministerul Justiției, prin Secretarul de Stat prezent în Comisie, și-a exprimat o poziție de menținere a pensiilor de serviciu pentru grefieri și amânarea
discutării inițiativei legislative pentru depunerea unui punct de vedere scris în acest sens, proiectul de abrogare a pensiilor „speciale” a fost adoptat, urmând ca, sub rezerva depunerii Raportului de către Comisie, să fie votat în plenul Camerei Deputaților în data de 18 decembrie 2019.

În virtutea dreptului constituțional la liberă exprimare, În raport de soluția adoptată de către Comisia de muncă și protecție socială a Camerei Deputaților și în urma deciziei luate de organele de conducere ale organizațiilor noastre sindicale și profesionale, Față de locul și rolul categoriei noastre profesionale în înfăptuirea actului de justiție, reprezentând ”motorul” fiecărei instanțe și fiecărui parchet, I N F O R M Ă M  P U B L I C că sistemul judiciar urmează să fie blocat dacă acest proiect de lege va ajunge la vot final în plen și va conduce la abrogarea pensiilor de serviciu ale personalului auxiliar de specialitate (grefieri).
Corpul personalului auxiliar de specialitate din cadrul instanțelor judecătorești şi al parchetelor de pe lângă acestea înțelege să declanșeze ca primă acțiune de
P R O T E S T. “

Verifică şi

Colegiul Medicilor Prahova solicită testarea imediată şi periodică a personalului medical

Biroul Executiv al Colegiului Medicilor Prahova a transmis un mesaj administraţiei judeţene prin care atrage …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *