miercuri , 29 ianuarie 2020
Acasă / Administratie / Aleșii ploieșteni vor decide asupra instituirii unei taxe speciale de salubrizare

Aleșii ploieșteni vor decide asupra instituirii unei taxe speciale de salubrizare

Aleșii locali ploieșteni se vor reuni astăzi, 14.10.2019, de la ora 15.00,  în ședință extraordinară, pentru a vota mai multe proiecte importante pentru oraș. Astfel, pe ordinea de zi este o rectificare bugetară, dar și asocierea dintre municipalitate, Inspectoratul Județean de Poliție Prahova și Tribunalul Prahova pentru reparația clădirii de pe Șoseaua Vestului, nr.19. 

Cel mai important punct pe ordinea de zi este de departe instituirea taxei speciale de salubrizare pentru utilizatorii beneficiari ai serviciului de salubrizare care nu au încheiat contract și beneficiază de aceste servicii. Taxa va presupune serviciile de colectare, transport și transfer la rampa, atat pentru cei care nu au contract valabul, cât și pentru cei care nu sunt declarați în contractele încheiate pentru fiecare imobil în parte.

Cuantumul taxei speciale pentru persoane fizice este de 12 lei de persoană pe lună, din care 9,5 lei va merge către Rosal, restul fiind cheltuieli calculate de SPFL Ploiești și RASP Ploiești.

Pentru persoane juridice, taxa va fi de 519,34 lei pe lună, insituită pentru o cantitate de 1,75 tone la un tarif de 296,77 lei care va merge către operator, restul de bani reprezentand cheltuieli către SPFL și RASP Ploiești.

În acest moment, în Ploiești există apx. 50.000 de gospodării unde figurează contribuabili care nu au fost declarați în momentul încheierii contractului de salubritate, 4.000 de gospodării care nu au contracte de salubritate și apx. 400 de firme care nu au contracte de salubritate.

Verifică şi

Programul manifestărilor dedicate Zilei Micii Uniri la Ploieşti

Cei care doresc să participe la manifestările dedicate Zilei Unirii Principatelor Române la Ploieşti sunt …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *