miercuri , 27 ianuarie 2021
Acasă / Administratie / Reducerea birocraţiei prin servicii online la Consiliul Judeţean Prahova

Reducerea birocraţiei prin servicii online la Consiliul Judeţean Prahova

Consiliul Județean Prahova, reprezentat de președintele Bogdan Toader, a semnat, astăzi, contractul de finanțare pentru proiectul ,,Simplificare administrativă și optimizarea serviciilor pentru cetățeni în județul Prahova”. Acesta este finanțat din Fondul Social European (FSE), în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, Axa prioritară 2 – Administrație publică și sistem judiciar accesibile și transparente.

Prin proiectul menționat, se urmărește reducerea birocrației și a timpului petrecut de către cetățeni (în special locuitori ai județului Prahova) la ghișee, prin optimizarea proceselor orientate către cetățeni, în concordanță cu Strategia pentru Consolidarea Administrației Publice.

Scopul acestui proiect este eficientizarea proceselor orientate către cetățeni și entități juridice, prin realizarea unei platforme de furnizare online a serviciilor specifice Consiliului Județean Prahova, introducerea serviciilor online, digitalizarea proceselor de administrare a documentelor, prin arhivarea electronică și retro-digitalizarea documentelor din arhivă.

Valoarea totală a proiectului ,,Simplificare administrativă și optimizarea serviciilor pentru cetățeni în județul Prahova” este de 2.711.077,45 lei cu TVA, din care contribuția beneficiarului este de 54.221,55 lei, iar perioada de derulare este de 30 de luni.

Implementarea proiectului va conduce, implicit, și la îmbunătățirea modului de lucru al angajaților instituției, prin oferirea accesului facil, rapid și partajat la documentele aflate în lucru, respectiv la documentele din arhiva electronică cu care interacționează, precum și la scurtarea timpului de punere la dispoziție a documentelor către cetățeni.

Acest proiect reprezintă o continuare a procesului de modernizare a administrației locale, în beneficiul locuitorilor județului Prahova.

comunicat de presă CJ PH

Verifică şi

Bilanţ 2020: Pandemia de Covid a dat mult de lucru Avocatului Poporului-Biroul Teritorial Ploieşti

În 2020, rolul Avocatului Poporului în păstrarea respectării legii în ţara noastră s-a văzut poate …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *