Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

Anunţaţi la Poliţia Locală atunci când vedeţi cetăţeni care aruncă gunoiul pe stradă!

1 iulie 2019
Share:
Anunţaţi la Poliţia Locală atunci când vedeţi cetăţeni care aruncă gunoiul pe stradă!

Zile în şir, gunoiul a stat neridicat peste tot în Ploieşti. Ameninţat cu reziliera contractului, Rosal, operatorul de salubrizare nu a mai strâns nici cât strângea înainte. Sprea marea disperare a ploieştenilor care s-au săturat de această situaţie, cu atât mai mult cu cât, ei plătesc la zi acest serviciu.

Totodată, mulţi dintre cetăţeni aruncă gunoiul menajer în stradă pentru a fenta, cred ei, plata abonamentului. Primăria Ploieşti a început săptămâna trecută o campanie de ridicare a gunoiului de pe străzi, iar primarul îi roagă pe toţi cei care observă cum unii aruncă la întâmplare gunoiul să sesizeze acest fapt. 

Printr-o postare pe pagina de socializare, primarul Adrian Dobre a comentat:

"Și astăzi avem oameni pe teren pentru a controla activitatea operatorului de salubritate. Continuăm să strângem gunoiul abandonat pe domeniul public. Rosalul este obligat, prin lege, să colecteze gunoiul menajer încă 60 de zile de la demararea procedurilor de reziliere.

Răspunsul conducerii Rosal pentru nerespectarea programului? Ați vrut circ? Circ aveți!  Țin să le reamintesc că am vrut și vreau un oraș curat, nu bătaie de joc. Sunt convins că și dumneavoastră vă doriți același lucru. Fac, în continuare, toate demersurile ca acest lucru să se întâmple și mi-aș dori să văd aceeași atitudine și din partea Gărzii de Mediu, Direcției de Sănătate Publică, viceprimari etc.

Suntem într-o perioadă critică, de aceea vă rog să apelați la Poliția Locală de fiecare dată când vedeți pe cineva care aruncă gunoiul pe stradă. Numai în perioada 24-30 iunie, au fost adunate 210 de tone de gunoi care înseamnă aproximativ 600 de mii lei plătiți din bugetul local ai Primăriei. S-a ajuns în situația asta din cauza nerespectării graficului de colectare a gunoiului menajer de către Rosal (contract care nu este încheiat cu Primăria Municipiului Ploiești, ci cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Prahova) și a celor care aruncă gunoiul la colț de stradă.

Poliția Locală a aplicat amenzi în valoare de 24.250 lei pentru depozitarea deșeurilor pe domeniul public în această perioadă. În luna iunie, RASP a aplicat amenzi în valoare de aproximativ 27.000 lei operatorului de salubritate pentru nerespectarea programului.

Vă mulțumesc tuturor pentru implicare!"