luni , 21 septembrie 2020
Acasă / Administratie / Acțiune amplă a Poliției Rutiere Prahova. Aproape 600 de sancțiuni în 3 zile!

Acțiune amplă a Poliției Rutiere Prahova. Aproape 600 de sancțiuni în 3 zile!

În trei zile, de vineri până duminică seară, polițiști rutieri din Prahova au aplicat 571 de sancțiuni contravenționale. Aceștia au acționat în vederea prevenirii accidentelor rutiere, fiind vizați participanții la trafic care depășesc viteza legală. În cadrul acțiunii, au fost efectuate 656 de testări cu aparatul etilotest și au fost controlate 700 de vehicule. 

491 de contravenții au fost aplicate pentru nerespectarea limitei legale de viteză, iar pentru 10 conducători auto s-a impus suspendarea dreptul de a conduce pe o perioadă de 90 de zile, întucât au depășit limita legală de viteză cu mai mult de 50 km/h, precum 108 km/h, 133 km/h, 136 km/h, 142 km/h etc.

De exemplu, un conducător auto a fost depistat pe DN1, pe raza localității Potigrafu, cu viteza 127 km/h, cu 57 km/h mai mult decât limita de viteză stabilită pe acel tronson de drum. Totodată, acesta avea inspecția tehnică expirată, astfel încât i-a fost reținut atât permisul de conducere cât și certificatul de înmatriculare și setul de plăcuțe cu numerele de înmatriculare.

Și cei ce nu necesită permis de conducere au fost sancționați, astfel 37 de bicicliști au fost depistați încălcând regulile de circulație. Mai mulți au circulat pe bicicletă, cu valori de 0,18 mg/l, 0,27 mg/l, 0,38 mg/l, 0,41 mg/l etc. alcool pur în aerul respirat.

Din păcate, nu doar bicicliștii au fost prinși în trafic după ce au consumat alcool, 19 conducători auto au rămas fără permisul de conducere după ce au fost depistați la volan sub influența alcoolului. Rezultatele de 0,20 mg/l, 0,16 mg/l, 0,28mg/l, 0,22 mg/l, s.a., i-au determinat pe polițiști să ia măsura reținerii permisului de conducere pe o perioadă de 90 de zile și să aplice amenzi în valoare de 1305 lei pentru fiecare contravenient.

Rezultatul record, din păcate, l-a identificat un polițist, în dimineața zilei de duminică, când un conducător auto care circula pe Șoseaua Vestului, în municipiul Ploiești, a emanat o valoare de 1,07 mg/l alcool pur, fiind acum cercetat penal.

De asemenea, polițiștii rutieri au constatat și alte 5 infracțiuni la regimul circulației, pentru conducere sub influența alcoolului.

8 certificate de înmatriculare au fost reținute, în această perioadă, de către polițiști, pentru nereguli constatate precum inspecția tehnică periodică expirată, depistarea unor anvelope uzate sau de alte dimensiuni decât cele prevăzute de lege, dar și pentru defecțiuni grave la sistemul de iluminare, ori la sistemul de frânare.

Suma amenzilor aplicate depășește valoarea de 190.000 lei.

Recomandăm particinanților la trafic să respecte regulile de circulație pentru siguranța proprie, dar și a celor din jur.

comunicat IJP Prahova

Verifică şi

Ansambluri modulare pentru strângerea gunoiului selectiv pentru ploieşteni

Consiliul Județean Prahova a achiziționat 100 de ansambluri modulare în valoare de 1 milion de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *