sâmbătă , 25 ianuarie 2020
Acasă / Social / În câteva ore se afişează rezultatele Evaluării Naţionale. Cum se depun contestaţiile!

În câteva ore se afişează rezultatele Evaluării Naţionale. Cum se depun contestaţiile!

În cursul zilei de astăzi, până la ora 12, elevii care au terminat clasa a VIII-a şi au susţinut examenul de capacitate vor ştii ce au făcut la cele două probe. Rezultatele vor fi afişate atât online AICI, dar şi la avizierele şcolilor unde copiii au susţinut examenul. 

Anul acesta media finală cu care elevii vor participa la înscrierea în învăţământul liceal se calculează astfel: 0,2 x cu media generală de absolvire a claselor V-VIII +0,8 x media generală de la examenul de capacitate. 

Tot astăzi, elevii care nu sunt mulţumiţi de nota obţinută şi consideră că au rezolvat mai mult decât au fost notaţi pot depune contestaţii, după ora 14.00 până la 20.00. Profesorii recomandă să facă contestaţii doar elevii care sunt absolut siguri că diferenţa între ceea ce au scris şi nota luată este semnificativă. Altfel, la o eventuală recorectare, nota ar putea să scadă, ceea ce nu e în avantajul lor. 

Conform edupedu.ro, elevii care depun contestații semnează, alături de părinți, o declarație-tip, în care se menționează că au luat la cunoștință că nota pe care o vor obține la contestație poate să le modifice nota inițială fie prin creștere, fie prin descreștere.

În cadrul etapei de contestații, notele puse după reevaluare sunt comparate cu cele acordate în etapa de evaluare inițială.

Dacă se constată o diferență de notare mai mare de 1,5 puncte, în plus sau în minus, între nota inițială și cea de la contestații, președintele comisiei de contestații numește o a treia comisie, formată din alți doi profesori cu experiență, alții decât cei care au evaluat inițial lucrările în centrul de contestații. “Reevaluarea se face după o nouă secretizare a lucrărilor, respectând cu strictețe baremul de evaluare și notare și toate procedurile de evaluare”, se arată în ordin. Nota acordată de a treia comisie este nota finală a comisiei de contestații.

Nota de la contestații este definitivă, indiferent de punctajul obținut, în plus sau în minus, față de nota primită inițial. Această notă nu mai poate fi modificată și reprezintă nota obținută de elev la proba respectivă. Cei care doresc să îşi vadă lucrările pot solicita expres acest lucru.

Rezultatele finale, după contestaţie vor fi afişate pe 29 iunie.

Ulterior, în perioada 3-7 iulie, elevii şi părinţii lor vor face opţiunile pentru următoarea formă de învăţământ.

Verifică şi

Adient Trim a mai înfiinţat o clasă de învăţământ dual la Liceul “Anghel Saligny” din Ploieşti

ADIENT TRIM Ploieşti, producător de tapiţerii auto premium, va lansa o nouă clasă de Învăţământ …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *