luni , 25 mai 2020
Acasă / Administratie / Adrian Dobre va vorbi la Bucureşti despre “smart city”, un oraş cum nu este Ploieştiul

Adrian Dobre va vorbi la Bucureşti despre “smart city”, un oraş cum nu este Ploieştiul

Nu că ar fi Ploieştiul cine ştie ce smart city, dar primarul Adrian Dobre va participa, în calitate de vorbitor, la un eveniment important pe tema oraşelor inteligente. Astfel, pe 16 mai, la Bucureşti va avea loc Dezbaterea Smart City 2017- 2020, aflată la cea de a VIII-a ediție, unde vor fi prezenţi peste 120 de reprezentanți ai administrațiilor locale și experți ai companiilor de tehnologie în domeniul smart city care vor căuta împreună soluţii inteligente pentru oraşele viitorului. 

“La acest eveniment se discută și se prezintă soluții pentru toate verticalele unui oraș, pornind de la mobilitate, trafic, iluminat și parcări inteligente, continuând cu educație, turism și sănătate, incubatoare de afaceri, până la soluții inovative care sunt dedicate să ușureze rutina zilnică a oamenilor.

Au confirmat prezența în agendă importanți reprezentanți ai unor orașe care au dezvoltat proiecte în colaborare cu instituții europene, au beneficiat de consultanța sau de finanțarea care le-a fost oferită și vor împărtăși din experiența proprie. Companiile care oferă servicii și produse autorităților publice prezente la Dezbatere vor afla care sunt proiectele pe care Primariile le au în vedere în acest an. De aceea, evenimentul reprezintă o importantă platforma de comunicare și relaționare, o bază de la care se pot dezvolta proiecte comune și parteneriate viitoare.

Și-au anunțat prezența în Agendă orașe precum: Iași, Alba Iulia, Oradea, Timișoara, Reșița, Slobozia, Pitești, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Măgurele dar și Consiliile Județene din Ilfov, Alba, și Călărași. Vor veni cu cele mai noi soluții companiile: Orange, Signify, Certsign, Electrogrup, Urban Scope, Polyfazer, Intrarom, Urban Scop, Ingenious, Expertissa, E-twow, Regista, Dositracker și multe altele. O secțiune specială de prezentare este alocată firmelor de tip start-up care inovează. Programul Orange Fab susține dezvoltarea și finanțarea unor astfel de firme, iar reprezentanții programului vor detalia modul de lucru în cadrul evenimentului.

Pentru a detalia cât mai bine soluțiile pe care companiile le pot oferi primăriilor, va exista și un spațiu de expoziție. Evenimentul continua a doua zi cu discuții bilaterale care urmeză prezentărilor realizate în prima zi”, se arată în comunicatul de presă al Concord Communication. 

Organizatorul Dezbaterii este agenția de relații publice și managementul evenimentelor Concord Communication, cu sprijinul Fundației Naționale a Tinerilor Manageri

În acest context nu putem să nu ne întrebăm despre ce va vorbi primarul Ploieştiului, când oraşul are un buget falimentar, în care primează salariile funcţionarilor din primărie şi cheltuielile cu asistenţa socială. Cum să vorbeşti despre un oraş ca fiind inteligent sau cu premise mari de a deveni astfel, când nu ai bani nici măcar să-l sărbătoreşti? Cum poate fi un oraş inteligent acela cu doar 2 milioane de lei fonduri pentru reparaţii curente ale străzilor? Despre ce inteligenţă vorbim, când la noi autobuzele vechi se rup în două în trafic? Acestea sunt întrebări la care întreaga administraţie publică ploieşteană, nu numai primarul, ar trebui să răspundă. 

Verifică şi

Până în toamnă, autorităţile din Azuga promit locuinţe pentru sinistraţii de pe strada Umbroasă

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Gheorghe Sorescu, a ajuns astăzi la Azuga, pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *