vineri , 7 mai 2021
Acasă / Administratie / Şocant: Opt copii care au murit acum 12 ani, au fost înhumaţi, astăzi, în Cimitirul Mihai Bravu din Ploieşti!

Şocant: Opt copii care au murit acum 12 ani, au fost înhumaţi, astăzi, în Cimitirul Mihai Bravu din Ploieşti!

Opt bebelusi care au murit la nastere in urma cu 12 ani in Maternitatea Ploiesti au fost astazi ingropati crestineste. Micutii au fost abandonati dupa nastere si au murit in urma unor probleme de sanatate, dar in lipsa unor rude care sa incheie documentele necesare inhumarii lor, trupurile le-au fost ţinute la maternitate ani de zile. Din cauza unui vid legislativ, autoritățile au fost astfel blocate în a face ceea ce trebuia încă de acum 12 ani. 

Astăzi, un preot a oficiat slujba de pomenire pentru cei opt micuţi în capela Cimitirului Mihai Bravu din Ploieşti. La ceremonie au participat un avocat, un consilier local și mai mulți angajați ai cimitirului. După aceea, cutiile de lemn în care au fost băgate trupurile moarte acum 12 ani au fost înmormântate în două gropi comune. 

Dar cum a putut fi posibilă o asemenea situaţie?

Pentru a putea încheia formalitățile a fost deschis un proces prin care Maternitatea a dat în judecată Serviciul de Evidență a Populației din Ploiești.

Consilierul local, avocatul George Botez a explicat: “Acesti copii au murit, unii in 2007, altii in 2009 si pana acum au stat in congelatorul maternităţii, pentru că în tot acest timp s-au derulat proceduri de identificare a părinţilor care ar fi trebuit să vină să-i ia. Unii au refuzat. Pentru că trecuse deja prea mult timp de la data morţii lor, în 2015 autorităţile au început o procedură judiciară care s-a terminat acum, prin care judecătorul a dispus ca Serviciul de evidenţă a populaţiei să dispună în mod obligatoriu procedurile pentru eliberarea documentelor necesare înhumării. A fost un proces formal, dar părţi în acest proces au fost şi părinţii care nu s-au prezentat. Unii nu au fost găsiţi nici acum, pentru că şi-au schimbat domiciliu şi toate aceste probleme au lungit timpul”. 

Monica Georgescu,  ofițer de stare civilă la SPCLEP Ploieşti a explicat că au fost urmate întocmai procedurile legale. “In momentul in care un copil se naste mort, declaratia nasterii si a decesului, revine parintilor si pe urma medicului si oricare alta persoana care are cunostinta de nastere, in termen de 3 zile. Acesti copii au fost inregistrati tardiv prin sentinta judecatoreasca”. Dr. Alina Popescu, directorul interimar al Spitalului de Obstetrică Ginecologie Ploiești spune că abia în urmă cu o lună a fost câştigat procesul şi de atunci s-au făcut formalităţile pentru înhumarea lor. “Unii părinţi au fost găsiţi, dar ei nu au dorit să preia aceşti copii. Vrem să facem o procedură prin care să nu mai fie nevoie să trecem prin aşa ceva”. 

Administraţia cimitirului a promis că se va ocupa ca fiecare dintre aceşti îngeri, ale căror trupuri au stat prea mult pe lumea asta, să aibă cruce cu numele lui, asa cum e crestineste. 

Verifică şi

Prahova: 70 de noi îmbolnăviri cu SARS COV 2 din 510 teste făcute ieri

În ciuda scăderilor pe hârtie a incidenţei cazurilor de covid din Prahova, zilnic, în urma …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *