duminică , 27 septembrie 2020
Acasă / Administratie / Propunere: Accesul din Centura de Vest a Ploieștiului spre Buda ar putea fi restricționat

Propunere: Accesul din Centura de Vest a Ploieștiului spre Buda ar putea fi restricționat

După accidentul de ieri de pe Centura de Vest a Ploieștiului, accident în care cinci mașini s-au ciocnit, dar și după multe altele cu victime, Consiliul Județean Prahova, Poliția Rutieră și reprezentanții CNAIR iau în calcul inclusiv restricționarea accesului spre Buda din DN1, până când va fi gata sensul giratoriu din fața benzinăriei Lukoil. În acest sens, CJ Prahova a transmis un comunicat de presă prin care explică ce măsuri vor fi luate. 

citeste si:https://prahovaeconomica.eu/2019/04/09/accident-cu-cinci-autoturisme-pe-dn1-la-intersectia-cu-buda/

”Consiliul Județean Prahova a inițiat, în ultimii ani, o serie de proiecte care vizează reducerea numărului de accidente care se produc în „punctele negre” aflate pe principalele artere rutiere ale județului. Prin colaborarea cu reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere și ai Poliției Române, administrația județeană caută variante pentru restrângerea la minimum a accidentelor de circulație, prin realizarea unor lucrări destinate creșterii siguranței în traficul rutier.

Unul dintre aceste obiective este sensul giratoriu din zona benzinăriei LukOil, de la ieșirea din Ploiești spre Brașov, proiect inițiat la propunerea președintelui Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader. După procedurile de achiziție derulate de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, au demarat lucrările pentru realizarea acestui sens giratoriu care va fluidiza circulația rutieră în zona respectivă și va conduce la creșterea siguranței în trafic. Lucrările au început în data de 2 aprilie 2019, după ce reprezentanții Secției Drumuri Naționale Ploiești au predat amplasamentul constructorului care a câștigat licitația – Pragosa România. Valoarea lucrărilor de execuție a sensului giratoriu menționat este de 2,11 milioane de lei, termenul de finalizare a obiectivului rutier fiind stabilit, prin contract, la șase luni de la ordinul de începere (18 martie 2019).

În prezent, Consiliul Județean Prahova a inițiat consultări cu reprezentanții CNAIR și ai Poliției Rutiere pentru luarea unei măsuri de urgență în vederea reducerii riscului în trafic la intersecția dintre DN1 și DJ101I – strada Buda. Până la finalizarea proiectului Consiliului Județean Prahova de construire a unui pasaj rutier denivelat peste DN1 (Centura de Vest a Ploieștiului), se va analiza restricționarea accesului spre Buda, pentru prevenirea accidentelor rutiere grave produse în această zonă. Ultimul eveniment soldat cu răniți a fost înregistrat marți, 9 aprilie 2019, când cinci autoturisme au intrat în coliziune în intersecția respectivă”, precizează comunicatul.

Verifică şi

Alegeri electorale locale. Cum vom vota duminică, 27 septembrie!

Votarea se desfășoară după următorul program: duminică 7-21 Veţi prezenta actul de identitate operatorului de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *