luni , 26 octombrie 2020
Acasă / Economic / Linia ferată de mare viteză Ploiești-Siret, proiect strategic pentru guvern

Linia ferată de mare viteză Ploiești-Siret, proiect strategic pentru guvern

Guvernul a inclus pe lista proiectelor strategice de investiții ce urmează să fie pregătite și atribuite în parteneriat public privat încă un obiectiv, respectiv linia ferată de mare viteză  Ploieşti – Buzău – Focşani – Bacău – Paşcani  – Iaşi – Suceava – Siret (Vicşani), potrivit unei Hotărâri aprobate în ședința de astăzi.

Linia de mare viteză va fi realizată pe un singur fir, paralel cu firele de cale ferată existente,  în  lungime de aproximativ 505 km ( Ploieşti – Siret circa 430 km şi Paşcani  – Iaşi circa 75 km). Realizarea acestei investiții va contribui la reducerea timpului de legătură între  principalele oraşe și poli de dezvoltare de pe traseu și, totodată, creează posibilitatea realizării unor conexiuni cu Republica Moldova şi cu Ucraina.

De asemenea, realizarea liniei ferate de mare viteză va conduce la atragerea unui număr însemnat de călători către transportul feroviar, la creșterea numărului de turişti  și va contribui la atragerea investitorilor.

Prin completarea de astăzi, lista proiectelor strategice de investiții ce urmează să fie pregătite și atribuite în parteneriat public-privat de către Comisia Națională de Strategie și Prognoză include 22 de obiective.

comunicat Guvernul României

fotografie cu caracter ilustrativ

Verifică şi

Anunţ public de mediu pentru Petrotel Lukoil Ploieşti

PETROTEL LUKOIL SA, titular al proiectului ,,Montarea unor echipamente noi pentru optimizarea schimbului de caldura …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *